Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Waar begin je met het meten van duurzaamheid? Dit vertelden deze experts tijdens het online event Food Sustainability Update.
Lees meer over
Recente artikelen

Onderzoek: leidt extra informatie over houdbaarheidsdata tot minder...
Consumenten begrijpen vaak niet het verschil tussen 'te gebruiken tot' (TGT) en 'ten minste houdbaar tot' (THT), waardoor voedselverspilling...

(Wikkel)folie als afval is niet ingewikkeld
In de voedingsindustrie ontstaat een aanzienlijke hoeveelheid verpakkingsafval, waaronder kartonnen dozen, plastic zakken, wikkelfolie en...

VMT webinar terugkijken: Zo bereid je je goed voor op de...
De voedingsindustrie kan niet meer om de aankomende CSRD-wetgeving heen. Op woensdagochtend 6 september organiseerde VMT een webinar over dit...

Coca-Cola draait proef met kartonnen omverpakking die plastic...
Frisdrankgigant Coca-Cola lanceert in Oostenrijk een kartonnen omverpakking voor de 1,5L multipacks van Coca-Cola, Fanta en Sprite. In plaats van...
Eerder verschenen
- Revyve schaalt met investering productie eiwit uit biergist op: 'Klanten willen af van niet duurzaam en duur kippenei-eiwit'
- interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en voedingsbedrijven
- Dag van de Duurzame Verpakking focust op gehele verpakkingsketen
- Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)
- Next Food Collective: 'Grote fabrikanten eisen van leveranciers straks ingrediënten vanuit regeneratieve landbouw'
- 'Strafheffing' op gas maakt ook voedingsmiddelenbedrijven het leven zuur
- Tebodin: 'Businesscase voor waterbesparing ontbreekt'
- Politie beëindigt bezetting WUR door klimaatactivisten
- Pally Biscuits slaat alarm: klimaatplannen kabinet niet haalbaar
- Hier wordt bloed omgetoverd in drinkbaar water: nieuwe zuiveringsinstallatie bespaart 40% grondwater
- Van Eigen Deeg maakt circulair koekje: 'Het moet geen greenwashing zijn met drie kruimeltjes gered brood'
- Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken
- Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een reductieplan op (lezing)
- Investeerders tegen grote foodbedrijven: gebruik minder plastic
- 'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)
- Welke 15 vragen moet je je als bedrijf stellen als je circulair wil ondernemen?
- AH laat duurzaamheidsdilemma bij klant: 'gewetenloos koffie drinken' of vrijwillig meer betalen voor milieuschade
- Takeaway komt met composteerbaar bezorgdoosje met zeewiercoating in plaats van PFAS
- Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food (video)
- Europese Commissie wil herkomst gesneden groente en fruit op de verpakking zien
Ontvang 6x per jaar de Thema Update Duurzaamheid
