Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Waar begin je met het meten van duurzaamheid? Dit vertelden deze experts tijdens het online event Food Sustainability Update.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Pauline Rosenberg

Pauline Rosenberg

Sustainability Specialist

  1. Revyve schaalt met investering productie eiwit uit biergist op: 'Klanten willen af van niet duurzaam en duur kippenei-eiwit'
  2. interpack 2023: Digitalisering is een win-win voor machinebouwers en voedingsbedrijven
  3. Dag van de Duurzame Verpakking focust op gehele verpakkingsketen
  4. Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)
  5. Next Food Collective: 'Grote fabrikanten eisen van leveranciers straks ingrediënten vanuit regeneratieve landbouw'
  6. 'Strafheffing' op gas maakt ook voedingsmiddelenbedrijven het leven zuur
  7. Tebodin: 'Businesscase voor waterbesparing ontbreekt'
  8. Politie beëindigt bezetting WUR door klimaatactivisten
  9. Pally Biscuits slaat alarm: klimaatplannen kabinet niet haalbaar
  10. Hier wordt bloed omgetoverd in drinkbaar water: nieuwe zuiveringsinstallatie bespaart 40% grondwater
  1. Van Eigen Deeg maakt circulair koekje: 'Het moet geen greenwashing zijn met drie kruimeltjes gered brood'
  2. Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken
  3. Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een reductieplan op (lezing)
  4. Investeerders tegen grote foodbedrijven: gebruik minder plastic
  5. 'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)
  6. Welke 15 vragen moet je je als bedrijf stellen als je circulair wil ondernemen?
  7. AH laat duurzaamheidsdilemma bij klant: 'gewetenloos koffie drinken' of vrijwillig meer betalen voor milieuschade
  8. Takeaway komt met composteerbaar bezorgdoosje met zeewiercoating in plaats van PFAS
  9. Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food (video)
  10. Europese Commissie wil herkomst gesneden groente en fruit op de verpakking zien