Gesponsord

Gratis webinar met concrete handvatten om voedselveiligheid te borgen in je productiebedrijf

Gratis webinar met concrete handvatten om voedselveiligheid te borgen in je productiebedrijf

Op de shortlist van topprioriteiten voor elk voedings- en drankenbedrijf staan het leveren van producten van hoge kwaliteit, het waarborgen van de klanttevredenheid, het maken van stappen in de richting van duurzaamheid en het handhaven van een gezonde bottom line. Maar een andere belangrijke prioriteit die hier zeker bij hoort, is het continu kunnen garanderen van voedselveiligheid.

Elke nieuwe ontwikkeling zorgt namelijk weer voor nieuwe voedselveiligheidsrisico’s. En dat vraagt om volledige transparantie en traceerbaarheid in je bedrijfsprocessen om verantwoordelijkheden in dit opzicht na te kunnen komen. Naar schatting worden jaarlijks 600 miljoen mensen wereldwijd ziek na het eten van besmet voedsel. Daarom is voedselveiligheid de enige organisatorische doelstelling waarbij de gezondheid van de consument op het spel staat. De meeste foodbedrijven zien voedselveiligheid dan ook als een basisvereiste om in de sector actief te zijn. Klanten hechten er tevens veel waarde aan dat zij hun voorkeursmerken in dit opzicht kunnen vertrouwen.

Voedselveiligheidsproces optimaliseren en risico’s minimaliseren

Het optimaliseren van je aanpak voor voedselveiligheid is overigens geen eenvoudig proces. Er moeten veel factoren in overweging worden genomen en stappen worden gezet om gezondheidsrisico's in de supply chain te minimaliseren. Gelukkig zijn er verschillende branchespecifieke oplossingen, zoals Aptean Food & Beverage ERP. Zij helpen foodbedrijven te voldoen aan de wensen en eisen van de consument, retailer en regelgevende instanties. Een aantal belangrijke voordelen om hiermee aan de slag te gaan en voedselveiligheidsrisico’s te beperken, zijn:

  • End-to-end transparantie en traceerbaarheid
  • Nauwkeurige naleving van voedselveiligheidsvoorschriften
  • Snellere identificatie van besmette goederen
  • Effectievere scheiding van allergenen
  • Volledige voorbereiding op recalls

Volledig inzicht in herkomst van grondstoffen

Met volledig inzicht in waar je grondstoffen vandaan komen, hoe lang ze onderweg zijn en hoe vers ze zijn in de verschillende stadia van het transport, kun je problemen met succes voorblijven die de kwaliteit van de door jouw geproduceerde artikelen in gevaar kunnen brengen. Met dit inzicht kun je ervoor zorgen dat je alleen de beste componenten voor je producten gebruikt, zodat je productkwaliteit levert en het vertrouwen van de consument opbouwt.

Nauwkeuriger bedrijfsprocessen

Maar ook betrouwbaar allergenenbeheer en de mogelijkheden om verontreinigingen eenvoudig op te sporen en te isoleren, zijn een belangrijk voordeel van deze optimale transparantie en dragen bij aan je voedselveiligheid. End-to-end gegevens en inzicht maken je bedrijfsprocessen gestroomlijnder en nauwkeuriger, waardoor je ook beter voorbereid bent op recalls. Dit stelt je in staat om snel te bepalen welke goederen zijn aangetast, een snelle terugname in gang te zetten en belangrijk meldingen te doen aan de betrokken partijen om de negatieve impact tot een minimum te beperken.

Aptean Food & Beverage ERP is één uniform sectorspecifiek systeem waarin al je gegevens worden opgeslagen en bijgewerkt om zowel intern als extern volledige transparantie te behouden.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Food Law Event 2023: van Farm to Fork en 1169/2011 tot duurzaamheidsclaims en allergenen
  2. Consumentenbond: 'Ergste prijsstijgingen basisvoeding lijken voorbij'
  3. Voor abonneesPlus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)
  4. Belgische recalls en waarschuwingen mei: onvermeld allergeen in extracten en in notenmix macadamia
  5. Nederlandse recalls en waarschuwingen mei: listeria in tartaar en sporen zware nachtschade wokmix
  6. Het is moeilijk om vast te stellen welk levensmiddel ziek maakte
  7. Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid, werking en prijs
  8. Gelders pluimveebedrijf bestraft voor verkoop van salmonella-eieren
  9. Rechtbank vindt milieuvergunning cacaofabriek Olam te zwak
  10. Popcornmais uit de verkoop wegens te veel aflatoxine
  1. Next Food Collective: 'Grote fabrikanten eisen van leveranciers straks ingrediënten vanuit regeneratieve landbouw'
  2. 'Strafheffing' op gas maakt ook voedingsmiddelenbedrijven het leven zuur
  3. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van additieven wetgeving
  4. World Meat Congress 2023 strijkt neer in Maastricht: hoe pareert sector alle transities en uitdagingen?
  5. Eén sterfgeval en twee zieken door halfzachte kaas
  6. Voor abonneesStappenplan: zo kun je volgens NVWA voedselfraudeurs buiten de deur houden
  7. Tebodin: 'Businesscase voor waterbesparing ontbreekt'
  8. Politie beëindigt bezetting WUR door klimaatactivisten
  9. Ceo Mondelez wijst graaiflatie van de hand: 'Onze marge stijgt niet'
  10. Een half jaar na dato bleek gerookte zalm de bron van een salmonellose-uitbraak