In dit webinar zullen we dieper ingaan op PFAS: wat het is, waar het vandaan komt, in welke voedingsmiddelen is het te vinden en welke gevolgen het heeft voor de gezondheid? Er wordt ook stilgestaan bij de nieuwe regelgeving rondom PFAS en lopende discussies over regelgeving. Zijn er risico’s voor jouw producten en wat voedselbedrijven kunnen doen om op de juiste manier te monitoren. Wat kunnen QA-ers kunnen doen om te voorkomen dat de stoffen in hun producten terecht komen?
Programma webinar 29 maart, 10:00-11:30 uur
10:05 |Wat is PFAS?
Door Stefan van Leeuwen, Wageningen University & Research
Wat is PFAS, wat zijn de risico’s, waar is het te vinden, in welke voedingsmiddelen hoopt het zich op, wat is de orde van grootte van het probleem.
10:30 | Hoe ziet de nieuwe regelgeving eruit en hoe werkt dit uit in de praktijk?
Door Bas van Driel, Lavetan
Hoe ziet de nieuwe regelgeving eruit? Hoe werkt dit uit in de praktijk? Wat zit er nog aan te komen? Wat gebeurt er momenteel in de wereld van labs rond PFAS? Welke vragen komen er vanuit de industrie? Hoe pakken de analyses uit en hoe kan een bedrijf dit het beste inregelen?
10:50| Wat gebeurt er op dit moment bij voedingsmiddelenbedrijven en retail in de praktijk?
Door Mark Vencken, Senior Quality Manager Food
Waar zouden bedrijven rekening mee moeten houden? Wat gebeurt er op dit moment bij voedingsmiddelenbedrijven en retail in de praktijk? Weten bedrijven zich al voldoende raad met dit dossier? Praktische tips en een checklist voor iedere QA-er die met PFAS te maken heeft.
Presentatie door
Willem Paul de Mooij, hoofdredacteur VMT
Duur
90 minuten