Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig

Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig

Als de alternatieve eiwittensector wil blijven groeien, dan zijn investeringen in infrastructuur, diensten en productie noodzakelijk. De Plantbased Protein Manufacturing Summit op 12 en 13 april aanstaande brengt producenten, comanufacturers en machinebouwers in Amsterdam samen om effectief opschalen van plantaardige productie te bespreken.

De afgelopen jaren was de consumentenvraag hoger dan het aanbod van de industrie. Door niet te kunnen voldoen aan de productietargets kan zorgen voor hoger prijzen en een beperkte beschikbaarheid. Verschillende merken kunnen niet meer produceren door gebrek aan capaciteit.

Nieuwe technologie noodzakelijk

Een belangrijke trend binnen vleesvervangers is de ontwikkeling van meer realistische varianten. Consumenten verwachten niet alleen een vergelijkbare smaak maar ook textuur en uiterlijk. Nieuwe technologieën zijn hiervoor nodig.

Onderzoekers en bedrijven ontwikkelen alternatieve technologieën voor de traditionele extrusie zoals shear cell technologie, 3D printing, spinningtechnologie. Deze kunnen huismerken helpen om zich te onderscheiden van de rest van de vleesvervangers.

Plantbased Summit

“Zowel gevestigde producenten die al producten op de markt hebben en willen opschalen als startups die een nieuw product willen lanceren, komen aan hun trekken op dit event,” zegt Stephanie Jaczniakowska-McGirr, programmaleider van het event.

Sprekers zijn onder andere: Planted, Juicy Marbles, Willicroft, La Vie, Wicked Kitchen, Novameat, Naturli and Rival Foods. Ze zullen vertellen hoe effectief op te schalen van ingrediënten tot eindproducten.

Effectief opschalen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Strategieën om effectief op te schalen
  • Futureproof worden door flexibiliteit, automatisering en outsourcing in te bouwen
  • Innovatieve processingmethodes, apparatuur en technologieën om smaakvolle plantaardige producten op de markt te brengen
  • Strategische partners vinden door de hele toeleveringsketen heen

Meer informatie over het event

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart

Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: FreeBrew craft soda en Arla Jörd Haverdrink

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit in Singapore

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit...

Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het...