Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig

Effectief opschalen -van grondstof tot eindproduct- is noodzakelijk voor groei plantaardig

Als de alternatieve eiwittensector wil blijven groeien, dan zijn investeringen in infrastructuur, diensten en productie noodzakelijk. De Plantbased Protein Manufacturing Summit op 12 en 13 april aanstaande brengt producenten, comanufacturers en machinebouwers in Amsterdam samen om effectief opschalen van plantaardige productie te bespreken.

De afgelopen jaren was de consumentenvraag hoger dan het aanbod van de industrie. Door niet te kunnen voldoen aan de productietargets kan zorgen voor hoger prijzen en een beperkte beschikbaarheid. Verschillende merken kunnen niet meer produceren door gebrek aan capaciteit.

Nieuwe technologie noodzakelijk

Een belangrijke trend binnen vleesvervangers is de ontwikkeling van meer realistische varianten. Consumenten verwachten niet alleen een vergelijkbare smaak maar ook textuur en uiterlijk. Nieuwe technologieën zijn hiervoor nodig.

Onderzoekers en bedrijven ontwikkelen alternatieve technologieën voor de traditionele extrusie zoals shear cell technologie, 3D printing, spinningtechnologie. Deze kunnen huismerken helpen om zich te onderscheiden van de rest van de vleesvervangers.

Plantbased Summit

“Zowel gevestigde producenten die al producten op de markt hebben en willen opschalen als startups die een nieuw product willen lanceren, komen aan hun trekken op dit event,” zegt Stephanie Jaczniakowska-McGirr, programmaleider van het event.

Sprekers zijn onder andere: Planted, Juicy Marbles, Willicroft, La Vie, Wicked Kitchen, Novameat, Naturli and Rival Foods. Ze zullen vertellen hoe effectief op te schalen van ingrediënten tot eindproducten.

Effectief opschalen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Strategieën om effectief op te schalen
  • Futureproof worden door flexibiliteit, automatisering en outsourcing in te bouwen
  • Innovatieve processingmethodes, apparatuur en technologieën om smaakvolle plantaardige producten op de markt te brengen
  • Strategische partners vinden door de hele toeleveringsketen heen

Meer informatie over het event

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Startup strijd met visvervanger tegen ‘gesjoemel’ in de keten: ‘Alternatieven voor vis moeten beter worden’
  2. Productinnovaties maart: Jack Daniel's en Coca-Cola cocktail en Nizza koekje Verkade
  3. Stappenplan: zo bereik je de mainstream consument met vleesvervangers
  4. Vetemulsie moet smaak vleesvervangers verbeteren, Cargill en Cubiq Foods schalen technologie op
  5. Precisiefermentatie in Europa op de kaart zetten, dat is het doel van nieuwe alliantie
  6. AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'
  7. Biodiversiteit bevorderen met zuivel? Scale-up maakt boter met lokale ‘on’kruiden
  8. Productontwikkelaars moeten buiten de lijntjes kunnen kleuren: ‘het zijn tovenaars, laat ze toveren’
  9. Redefine Meat pakt uit met geprinte vleesvervangers in Week zonder Vlees
  10. Nieuw innovatiecentrum moet smaak en textuur plantaardige producten verbeteren
  1. Young R&D: 'Hoe kan ik creatieve ideeën het beste vertalen in het bedrijf?'
  2. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie
  3. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  4. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
  5. Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
  6. Startup maakt verse melk van noten: ‘De opschaling was het meest complex’
  7. Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D verder
  8. Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie
  9. VMT 1 (2023): Hoe deal je met suikerreductie?
  10. Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep