Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

De vraag naar plantaardige vleesalternatieven van Ojah blijft groeien. Om deze toename bij te houden, schaalt het bedrijf de productiefaciliteiten op. Hiermee wordt de productie van vleesvervangers verdubbeld.

Ojah produceert plantaardige vleesvervangers op basis van High Moisture Extrusion (HME). De HME technologie maakt het mogelijk om van plantaardig eiwit en water producten te ontwikkelen met een vleesachtige textuur. Ojah heeft verschillende soorten plantaardige vleesalternatieven geproduceerd, waaronder de Plenti ProFiber tonijn in blik, kipstukjes en hamburger. De producten van Ojah zijn als ingrediënt of kant-en-klaar beschikbaar voor de consument.

‘Vraag blijft groeien’

Frank Giezen, directeur van Ojah: “De afgelopen 13 jaar is het plantaardige aanbod in de supermarkt explosief is gegroeid. Ondanks dat de huidige markt wat lijkt getemperd, blijft de vraag naar vleesvervangers groeien.” Giezen licht toe dat het uitbreiden van de productiefaciliteiten zorgt voor een continuïteit van de productie. “Zo kunnen we de groeiende vraag bijhouden, en kan het merk zijn positie in de branche behouden, stelt Ojah.

Productielocaties Ojah

Ojah levert producten aan A-merken, retailers en foodservicebedrijven in onder andere Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië. Naast de fabriek in Ochten, kondigde het bedrijf vorig jaar aan een fabriek te openen in Amerika.

Innovatie

HAS studenten ontwikkelen voedsel van de toekomst: van...

Next food waves was het thema van de HAS Food Experience 2025. Meer dan 150 bijna afgestudeerde studenten toonden hun bijdragen aan de toekomst van voeding. VMT sprak met een aantal studenten over hun innovatieve concepten. De ideeën haken aan bij trends die nu actueel zijn zoals hybride voeding en duurzame verpakkingen.

productontwikkeling

Productinnovaties februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van februari: KelpEat introduceert eiwitrijke snack.

productontwikkeling

Productinnovaties januari: Gudrun introduceert duurzame en...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de productinnovaties van januari: Gudrun introduceert duurzame en plantaardige Belgische chocolade, Oatly en Nestlé introduceren koffiecapsule met plantaardige havermelk en Vivera introduceert nieuwe tofu range.

Beeld: Shutterstock
Etikettering

Vleesbenamingen op Franse vegetarische producten toch toegestaan in...

Bedrijven in Frankrijk mogen doorgaan met het verkopen van vegetarische producten onder etiketten met daarop termen als steak, worst en filet. Dat heeft de hoogste bestuursrechter in dat land bepaald.

plantaardige eiwitten

Oprichter Willicroft verkoopt na moeilijk jaar: 'opschalen in...

Oprichter Brad Vanstone meldt dat hij na een moeilijk 2024 zijn bedrijf Willicroft - producent van plantaardige alternatieven voor kaas en boter - heeft verkocht.

biodiversiteit

Lupineballetjes bij Ekoplaza: 'We zochten naar een meer populaire...

Ekoplaza heeft lupineballetjes in het assortiment opgenomen. De lupine komt van ecoboerderij Andre Jurrius. "We willen een korte keten hebben met onze telers," vertelt kwaliteitsmanager Steven IJzerman aan VMT.

Plantaardig

Foodvalley verwacht dat deze eiwittrends de komende vijf jaar...

Welke trens bepalen het veld van eiwitten? De TPC-community binnen Foodvalley boog zich over dit onderwerp en formuleerde 8 trends waar voedselproducenten of investeerders hun voordeel mee kunnen doen.

Beeld: Shutterstock
Trends 2025

Trends voor 2025 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers

Het nieuwe jaar is net begonnen. Wat staat ons te wachten in 2025? Wat gaat er veranderen in kwaliteitsmanagement en productontwikkeling? VMT vroeg een aantal jonge QA'ers en R&D'ers hoe zij naar de toekomst kijken en wat zij verwachten voor hun vakgebied.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesStappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
  2. Europese Commissie over Farm to Fork: 'De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is urgent'
  3. Is krimpflatie misleiding? 'Producenten moeten transparanter zijn'
  4. Besmette kiemgroente zorgt weer voor een uitbraak
  5. Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over
  6. Dit zijn de verschillen tussen de Nederlandse en Europese initiatieven voor verantwoord ondernemen
  7. Voor abonneesProducten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
  8. Zware metalen maken gezonde extra pure chocolade toch problematisch
  9. Belgische recalls en waarschuwingen februari: salmonella in kip en stukjes glas in wijn
  10. Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om  biodiversiteit te bevorderen
  1. Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in pistachenoten en schimmelvorming in bagels
  2. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  3. Minstens 100 mensen ziek na eten in bekend Madrileens restaurant
  4. Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur
  5. Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
  6. Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht
  7. Voedselveiligheidsexpert NIZO: 'Een clean label is nog niet altijd mogelijk bij plantaardige producten'
  8. Insectenstartup De Krekerij stopt per direct
  9. Importcontroles: dit zijn aandachtspunten voor levensmiddelenproducenten en importeurs
  10. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas