Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

De vraag naar plantaardige vleesalternatieven van Ojah blijft groeien. Om deze toename bij te houden, schaalt het bedrijf de productiefaciliteiten op. Hiermee wordt de productie van vleesvervangers verdubbeld.

Ojah produceert plantaardige vleesvervangers op basis van High Moisture Extrusion (HME). De HME technologie maakt het mogelijk om van plantaardig eiwit en water producten te ontwikkelen met een vleesachtige textuur. Ojah heeft verschillende soorten plantaardige vleesalternatieven geproduceerd, waaronder de Plenti ProFiber tonijn in blik, kipstukjes en hamburger. De producten van Ojah zijn als ingrediënt of kant-en-klaar beschikbaar voor de consument.

‘Vraag blijft groeien’

Frank Giezen, directeur van Ojah: “De afgelopen 13 jaar is het plantaardige aanbod in de supermarkt explosief is gegroeid. Ondanks dat de huidige markt wat lijkt getemperd, blijft de vraag naar vleesvervangers groeien.” Giezen licht toe dat het uitbreiden van de productiefaciliteiten zorgt voor een continuïteit van de productie. “Zo kunnen we de groeiende vraag bijhouden, en kan het merk zijn positie in de branche behouden, stelt Ojah.

Productielocaties Ojah

Ojah levert producten aan A-merken, retailers en foodservicebedrijven in onder andere Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië. Naast de fabriek in Ochten, kondigde het bedrijf vorig jaar aan een fabriek te openen in Amerika.