Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over

Novax neemt Franse ingrediëntenontwikkelaar Louis François over

Louis François, een bedrijf dat functionele ingrediënten ontwikkelt, is overgenomen door het Zweedse investeringsbedrijf Novax. De overname is de start van het nieuwe initiatief Ingå Group.

Ingå Group zal gezonde en duurzame ingrediënten ontwikkelen, aldus de oprichters. Het initiatief doet door investeringen in technologieën en systemen in de voedingssector. Bedrijven aangesloten bij Inga werken onafhankelijk met de investeringsgroep samen.

Over Louis François

Familiebedrijf Louis François, opgericht in 1908, heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van functionele ingrediënten. Het bedrijf produceert en verkoopt producten voor onder andere de bakkers- en restaurantbranche.

Naast Louis François is ook ingrediëntenontwikkelaar Ultrick & Short onderdeel van de Ingå Group samenwerking. Ultrick & Short ontwikkelt clean label producten die niet genetisch gemanipuleerd zijn en vrij zijn van additieven. Novax nam het bedrijf eerder in 2021 over.

Groei door overnames

Adrian Short, medeoprichter van Ultrick & Short is aangesteld als eerste directeur van Ingå Group. Hij laat weten de ambitie te hebben Ingå Group uit te laten groeien tot de een belangrijke leverancier van functionele ingrediënten. Daarnaast streeft Short ernaar het initiatief verder uit te breiden via nieuwe samenwerkingen.