Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen

Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in 2023' komen de belangrijkste ontwikkelingen volgens KTBA, IFS, Bilfinger Tebodin, Normec Foodcare, Eurofins en Siemens aan de orde. Een overzicht.
Lees meer over
Recente artikelen

Een duurzamer voedselsysteem, hoe kan je dat bereiken door productontwikkeling? Dat was het onderwerp een van de paneldiscussie tijdens F&A Next...

Elk foodbedrijf – groot of klein – is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...

Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS...

Grote voedingsproducenten zoals Cosun Beet Company, KraftHeinz, FrieslandCampina, Danone en Unilever hebben een intensieve samenwerking opgezocht met...
Eerder verschenen
- Zo gebruiken 2 foodbedrijven elektrificatie om te verduurzamen
- Digitaal statiegeld moet in Vlaanderen zwerfvuil voorkomen
- Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen
- Zuivelreus wil ‘klimaatneutraal’ worden: na transport en productie nu boeren aan de beurt
- Zo werkt supermarktketen Lidl aan duurzaamheid
- Startup fermenteert reststromen tomatensaus, appelsap en bier: ‘We kunnen een keur aan reststromen verwerken’
- Greencovery haalt waardevolle ingrediënten uit zijstromen en wil van upcycling de norm maken
- Johan Hulleman (ex-Jumbo): 'Wet over ontbossing gaat grote impact hebben op retailers'
- Batasta maakt pasta van onverkoopbare zoete aardappelen: ‘We gebruiken de traditionele Italiaanse manier’
- MSC lanceert Duurzame Vis Awards
- Koffiecapsules kunnen binnenkort in de blauwe PMD-zak
- Trending 2023 | IFS: ‘Businesscase voor duurzaam ondernemen is duidelijk’
- Startup bouwt demoplant voor verwaarding bierbostel: 'Wij zijn de eerste die bostel op deze schaal in Nederland zullen verwerken'
- ‘Volstrekt onacceptabele beelden’ leiden tot onderzoek NVWA naar mishandeling varkens
- Duurzaamheid en leefbaar inkomen hand in hand: ‘Grote producenten betalen onvoldoende voor cacao’
- Startup maakt palmolievervanger van gefermenteerde olie: ‘We willen geen enkele reststroom onbenut laten’
- Koffie, cacao, soja en palmolie onder de loep: EU verbiedt invoer producten die bijdragen aan ontbossing
- 7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te gaan
- Bakkie koffievrije koffie? ‘De hele koffieboon vervangen is de heilige graal‘
- Overschot aan erwtensoep in warme winter? Het kan nu direct van Unilever naar consument via Too Good To Go
Ontvang 6x per jaar de Thema Update Duurzaamheid
