Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen

Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen

Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in 2023' komen de belangrijkste ontwikkelingen volgens KTBA, IFS, Bilfinger Tebodin, Normec Foodcare, Eurofins en Siemens aan de orde. Een overzicht.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

  1. Zo gebruiken 2 foodbedrijven elektrificatie om te verduurzamen
  2. Digitaal statiegeld moet in Vlaanderen zwerfvuil voorkomen
  3. Infrarood kan gas gestookte hittebehandeling vaak prima vervangen
  4. Zuivelreus wil ‘klimaatneutraal’ worden: na transport en productie nu boeren aan de beurt
  5. Zo werkt supermarktketen Lidl aan duurzaamheid
  6. Startup fermenteert reststromen tomatensaus, appelsap en bier: ‘We kunnen een keur aan reststromen verwerken’
  7. Greencovery haalt waardevolle ingrediënten uit zijstromen en wil van upcycling de norm maken
  8. Johan Hulleman (ex-Jumbo): 'Wet over ontbossing gaat grote impact hebben op retailers'
  9. Batasta maakt pasta van onverkoopbare zoete aardappelen: ‘We gebruiken de traditionele Italiaanse manier’
  10. MSC lanceert Duurzame Vis Awards
  1. Koffiecapsules kunnen binnenkort in de blauwe PMD-zak
  2. Trending 2023 | IFS: ‘Businesscase voor duurzaam ondernemen is duidelijk’
  3. Startup bouwt demoplant voor verwaarding bierbostel: 'Wij zijn de eerste die bostel op deze schaal in Nederland zullen verwerken'
  4. ‘Volstrekt onacceptabele beelden’ leiden tot onderzoek NVWA naar mishandeling varkens
  5. Duurzaamheid en leefbaar inkomen hand in hand: ‘Grote producenten betalen onvoldoende voor cacao’
  6. Startup maakt palmolievervanger van gefermenteerde olie: ‘We willen geen enkele reststroom onbenut laten’
  7. Koffie, cacao, soja en palmolie onder de loep: EU verbiedt invoer producten die bijdragen aan ontbossing
  8. 7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te gaan
  9. Bakkie koffievrije koffie? ‘De hele koffieboon vervangen is de heilige graal‘
  10. Overschot aan erwtensoep in warme winter? Het kan nu direct van Unilever naar consument via Too Good To Go