VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Normec

  • "Wetgeving rond claims en etikettering verandert snel -vroegtijdig advies bespaart tijd en geld, én voorkomt misleiding."Gesponsord
    Gesponsord
    Normec6 mei 25

    Gesponsord Claims en etikettering: kennis is key

    Binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn claims en etikettering onlosmakelijk met elkaar verbonden. Termen als 'rijk aan eiwitten' of 'duurzaam geproduceerd' moeten producten onderscheiden, maar roepen ook vragen op. Achter iedere claim schuilt complexe, veranderende wetgeving die per land verschilt. Wie vanaf het begin de juiste kennis inzet, voorkomt fouten en brengt met vertrouwen een wettelijk correct én onderscheidend product op de markt.

  • Nienke Faber, operationeel manager bij Normec Label & Specification: “Nieuwe regelgeving zorgt 
voor meer transparantie.”Gesponsord
    Gesponsord
    trending 202510 dec. 24

    Gesponsord Communicatie over je product is een vak apart

    Voor retailers en producenten is het belangrijk en wenselijk om unieke producteigenschappen zoveel mogelijk te benadrukken, bijvoorbeeld via een etiket. Consumenten hechten echter ook waarde aan transparante etiketten, met kloppende informatie. Die twee hoeven elkaar niet te bijten, maar het is soms wel een dun koord om op te dansen. Normec Foodcare helpt daarbij. Volgens Nienke Faber zijn er verschillende trends die producenten en retailers niet alleen nu al in de huidige markt, maar ook in 2025 in overweging moeten nemen.

  • Voedselveiligheid8 nov. 24

    Overzicht: Zo voorkom je contaminanten in levensmiddelen

    Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen vrij zijn van stoffen die daar niet thuishoren. De overheid stelt daarom wettelijke normen en eisen voor contaminanten in levensmiddelen. Dit artikel zet de basics op een rij: hoe voorkom je contaminanten? Waar komen ze vandaan en wat doe je eraan?

  • Normec10 jul. 24

    Normec mikt met nieuwe eigenaar op meer overnames en expansie

    De wereld van commerciële labs en certificeerders consolideert verder. Normec, een grote speler in testen, inspecteren, certificeeren en compliance is overgenomen voor een bedrag van ruim €2 miljard. Met het geld wil Normec meer strategische overnames doen in Europa en activiteiten in de VS uitbreiden.

  • Gesponsord
    Gesponsord
    Duurzaamheid19 feb. 24

    Gesponsord Gratis whitepaper 'Ontwikkeling van duurzame verpakkingen voor...

    Levensmiddelenproducenten die op zoek zijn naar duurzamere verpakkingsmethoden hebben vaak eerst een hele puzzel te leggen. Wanneer is een verpakking écht duurzaam en hoe zorg je dat de kritische consument je duurzamere product koopt? Grietje Van Weert, Manager Kenniscentrum bij Normec Foodcare, ziet een toename in het aantal vragen over duurzaam verpakken.

  • Trending 202328 dec. 22

    Trending in food 2023: dit zijn de 6 ontwikkelingen die er nu toe doen

    Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in 2023' komen de belangrijkste ontwikkelingen volgens KTBA, IFS, Bilfinger Tebodin, Normec Foodcare, Eurofins en Siemens aan de orde. Een overzicht.

  • Ingredient5 aug. 22

    'Bij een groot deel van onze smaaktesten gaat het om veggie en vegan...

    Wat is de smaak van de gemiddelde Nederlander die zijn boodschappen bij de supermarkt haalt? Waar moet je op letten als je een nieuw product op de markt wil brengen? Smaaktesten geven een idee, maar belangrijker is weten wie jouw doelgroep is.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit21 dec. 21

    Listeria? Een vectoranalyse kan de uitkomst bieden

    Een bedrijf gespecialiseerd in warme maaltijden wil het assortiment uitbreiden met kant-en-klare pastasalades. Er wordt een tiental verschillende gerechten ontwikkeld. De labanalyses op verschillende productieruns tonen aan dat in een aantal van deze gerechten Listeria monocytogenes is gevonden. Wat nu?

  • Technologie & Techniek3 sep. 20

    In vier stappen naar digitale kwaliteitszorg

    KENNISPARTNER - In het afgelopen halfjaar werden foodbedrijven meer dan ooit genoodzaakt om te digitaliseren. Kwaliteitswerkzaamheden moesten op afstand worden uitgevoerd en soms waren audits op afstand nodig. Het is dan wel zo handig als alle documentatie digitaal beschikbaar is. Met een routekaart voor digitale kwaliteitszorg gaan kwaliteitsmanagers goed voorbereid de toekomst in. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  • Wetgeving & Toezicht9 jun. 20

    Wat is de wettelijke grenswaarde voor industrieel geproduceerd...

    KENNISPARTNER - In de loop der jaren is in een aantal wetenschappelijke studies benadrukt dat de inname van transvet via voeding zo laag mogelijk moet zijn om gezondheidsrisico's te voorkomen. Dit heeft geleid tot het instellen van een wettelijke grenswaarde voor industrieel geproduceerd transvet in levensmiddelen. Deze is opgenomen in Verordening (EU) nr. 2019/649, die vorig jaar in werking is getreden.

Meer artikelen

  1. Vijf tips voor het verhogen van kwaliteitsbewustzijn
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen