Nieuwe Handleiding beheersing Listeria monocytogenes: 4 belangrijkste...
Recent is versie 3.0 van de Handleiding beheersing Listeria monocytogenes in de voedingsmiddelenindustrie gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste...
Recent is versie 3.0 van de Handleiding beheersing Listeria monocytogenes in de voedingsmiddelenindustrie gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste...
Wijnproducenten en -distributeurs opgelet: vanaf begin december moeten wijnflessen worden uitgerust met een nieuw etiket. Hans van der Moolen van...
Iedereen kent de noodzaak van behoud van het tropisch regenwoud. De voortdurende illegale boskap moet echt stoppen. Daarom geldt sinds mei '23 nieuwe...
Verpakkingen beschermen producten tijdens het vervoer en in de winkel. Ze maken een langere houdbaarheid mogelijk en ze dienen als drager van...
Voedselverspilling heeft zowel economische als ecologische gevolgen en er is steeds meer aandacht voor het voorkomen ervan. Producenten van...
In de huidige gezondheidsbewuste samenleving zijn consumenten steeds meer geïnteresseerd in de voedingswaarde van het voedsel dat ze eten. Als gevolg...
De schadelijke stoffen PAK's zijn de laatste tijd misschien wel het vaakst in het nieuws door de uitstoot van Tata Steel, waardoor omwonenden van de...
Graanverwerkers hebben regelmatig te maken met aanwezigheid van toxische ergot alkaloïden (EA). Europa heeft sinds begin 2022 nieuwe limieten, maar...
Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in...
Gebruik je weleens samengestelde producten, zoals specerijmixen of kant-en-klaarmaaltijden? Dan is het soms noodzakelijk te weten wat exact de...