
Toxische ergot alkaloïden in granen sneller op de korrel met nieuwe...
Graanverwerkers hebben regelmatig te maken met aanwezigheid van toxische ergot alkaloïden (EA). Europa heeft sinds begin 2022 nieuwe limieten, maar...
Graanverwerkers hebben regelmatig te maken met aanwezigheid van toxische ergot alkaloïden (EA). Europa heeft sinds begin 2022 nieuwe limieten, maar...
Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in...
Gebruik je weleens samengestelde producten, zoals specerijmixen of kant-en-klaarmaaltijden? Dan is het soms noodzakelijk te weten wat exact de...
Meer dan ooit willen wij als consument weten wat we eten. Voor producenten en retailers is het belangrijk betrouwbare informatie te krijgen over de...
Twee Franse kinderen zijn overleden en tientallen mensen werden ernstig ziek na het eten van diepvriespizza’s die besmet waren met de E....
De laatste tijd krijgt Eurofins steeds vaker aanvragen voor analyses op basis van Whole Genome Sequencing. Deze techniek onderzoekt het DNA van...
Overal zien we de scooters, e-bikes en busjes voorbij razen van de verschillende online bezorgers van maaltijden en maaltijdboxen. Schuilt er achter...
Veel QA-ers hebben sterk de behoefte aan echte pro-tips en gedegen handvatten bij de beheersing van Listeria monocytogenes in de productie. Deze VMT...
Novel foods zijn in opmars. Niet zo vreemd: ze lijken een uitkomst voor producenten die nieuwe manieren zoeken om goedkoper en efficiënter te...
KENNISPARTNER - Hoe verklein je het risico op besmetting van je product in je productie-omgeving? “Preventie is belangrijk, maar het voorkomen van...