Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen

Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen
Birgit Dekkers en Ernst Breel, oprichters van Rival Foods

Startup Rival Foods heeft 6 miljoen euro aan investeringen binnengehaald. De producent van hele stukken vleesvervanger kan hier mee opschalen en in 2023 de eerste producten op de markt brengen.

De investeerders in Rival Foods zijn PeakBridge en Roquette Ventures. Rival Foods koos deze bedrijven om strategische redenen. Ze hebben veel ervaring in foodtech en dan met name in alternatieve eiwitten.

Groeipotentieel

PeakBridge investeert wereldwijd in schaalbare bedrijven met beschermde technologieën. Ze focussen op innovatieve ondernemers die mensen op een duurzame manier willen voeden. Alternatieve eiwit technologieën is een van de kerngebieden van de investeringsmaatschappij. Roquette Ventures ondersteunt innovaties voor de markten Food, Nutrition en Health in de gehele keten. Ze willen investeren in bedrijven met een sterke groeipotentieel.

Opschalen

Met de investering kan de startup uitbreiden en opschalen. De eerste producten verwacht Rival Foods in de tweede helft van 2023 op de markt te brengen. Het bedrijf produceert een plantaardig alternatief voor kipfilet. De markt vraagt om kennis en technologieën om dikkere 3D-plantaardige vleesvervangers die lijken op kipfilet, karbonade of zalmfilet. Daarnaast zoeken consumenten naar producten met een clean label.

Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten
Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten

Hele stukken

Op deze vraag speelt Rival Foods in met hele stukken plantaardige vleesvervangers die een vergelijkbare sappigheid, textuur en smaak moeten hebben als de dierlijke variant. Bovendien zijn ze gemaakt van een beperkt aantal clean label ingrediënten.

Rival Foods op Food Future Event

Birgit Dekkers, mede-oprichter van Rival Foods, zal op 29 september tijdens het Food Future Event vertellen hoe ze van een baanbrekend idee een marktrijp product heeft ontwikkeld. Ze zal het product ook laten proeven!

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Tönnies Group neemt deel Duitse activiteiten over van Vion

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Tönnies Group neemt deel Duitse...

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....

Foto: Shutterstock

Vegetarische saucijzenbroodjes aan de kant gezet door...

De transitie naar een plantaardiger voedselpatroon gaat met horten en stoten. Hoewel nieuwe vega-introducties aan de lopende band het daglicht zien,...

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

De verpakkingssector ondergaat ingrijpende veranderingen door ontwikkelingen in de economie, technologie, milieu- en regelgeving. Tijdens de...

Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

Spanjaarden stappen bij het koken massaal over van olijfolie naar zonnebloemolie. Olijfolie is voor veel Spanjaarden veel te duur geworden.

Niet alle flexitariërs lopen warm voor vleesvervangers

Niet alle flexitariërs lopen warm voor vleesvervangers

Vleesvervangers lijken vooral aantrekkelijk voor flexitariërs die al weinig vlees eten. Zij die meer vlees eten, zijn minder geneigd om vlees te...

Handig overzicht: zo werken 8 startups aan innovatie

Handig overzicht: zo werken 8 startups aan innovatie

Startups en scale-ups introduceren regelmatig innovatieve producten. Hiermee proberen ze naar eigen zeggen 'de markt te veranderen'. VMT spreekt...

Dr. Ing. Patrick Wittek, Proces Engineer bij Coperion: "Zo'n 20 à 30 jaar geleden kwam het grootste deel van het getexturiseerde eiwit bijna volledig van geïmporteerde soja, die van ver over de wereld naar Europa werd verscheept. Nu zien we een beweging naar steeds meer lokale productie. "

Extrusie in ontwikkeling: betere plantaardige producten met minder...

Wie zich bezig houdt met het texturiseren van plantaardige eiwitten of bezig is met het gebruik van getexturiseerde eiwitten in productontwikkeling,...

Succesvolle conceptontwikkeling? 'Leuke, hippe, nieuwe producten belanden vaak in de 2-eurobak in de supermarkt'

Succesvolle conceptontwikkeling? 'Leuke, hippe, nieuwe producten...

Welke productontwikkelaar wil dat nu niet? Een nieuw concept ontwikkelen wat aanslaat bij consument en retail. De consument wil gemak en een lage...