Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen

Rival Foods sleept miljoeneninvestering binnen
Birgit Dekkers en Ernst Breel, oprichters van Rival Foods

Startup Rival Foods heeft 6 miljoen euro aan investeringen binnengehaald. De producent van hele stukken vleesvervanger kan hier mee opschalen en in 2023 de eerste producten op de markt brengen.

De investeerders in Rival Foods zijn PeakBridge en Roquette Ventures. Rival Foods koos deze bedrijven om strategische redenen. Ze hebben veel ervaring in foodtech en dan met name in alternatieve eiwitten.

Groeipotentieel

PeakBridge investeert wereldwijd in schaalbare bedrijven met beschermde technologieën. Ze focussen op innovatieve ondernemers die mensen op een duurzame manier willen voeden. Alternatieve eiwit technologieën is een van de kerngebieden van de investeringsmaatschappij. Roquette Ventures ondersteunt innovaties voor de markten Food, Nutrition en Health in de gehele keten. Ze willen investeren in bedrijven met een sterke groeipotentieel.

Opschalen

Met de investering kan de startup uitbreiden en opschalen. De eerste producten verwacht Rival Foods in de tweede helft van 2023 op de markt te brengen. Het bedrijf produceert een plantaardig alternatief voor kipfilet. De markt vraagt om kennis en technologieën om dikkere 3D-plantaardige vleesvervangers die lijken op kipfilet, karbonade of zalmfilet. Daarnaast zoeken consumenten naar producten met een clean label.

Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten
Birgit Dekkers werkt met haar startup Rival Foods aan plantaardige hele spierproducten

Hele stukken

Op deze vraag speelt Rival Foods in met hele stukken plantaardige vleesvervangers die een vergelijkbare sappigheid, textuur en smaak moeten hebben als de dierlijke variant. Bovendien zijn ze gemaakt van een beperkt aantal clean label ingrediënten.

Rival Foods op Food Future Event

Birgit Dekkers, mede-oprichter van Rival Foods, zal op 29 september tijdens het Food Future Event vertellen hoe ze van een baanbrekend idee een marktrijp product heeft ontwikkeld. Ze zal het product ook laten proeven!

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.