Food Safety Event: het huis op orde en je keten in kaart

Food Safety Event: het huis op orde en je keten in kaart
DeFabrique is op 3 november hét toneel waar kwaliteitsmanagers, regulatory affairs managers en iedereen die met voedselveiligheid te maken heeft, elkaar ontmoet en met elkaar spart

Er gebeurt veel in de wereld van voedselveiligheid. Het is bijna niet bij te houden. Hoog tijd om bijgepraat te worden over het belang van voedselveiligheidscultuur, de onrust op de grondstoffenmarkt, de laatste inzichten omtrent microbiologie en de belangrijkste actiepunten van de NVWA voor de komende tijd. Noteer daarom donderdag 3 november in je agenda en meld je aan.

De NVWA, vooraanstaande levensmiddelenadvocaten en experts nemen je mee tijdens VMT’s Food Safety Event in de laatste trends en inzichten op donderdag 3 november in DeFabrique in Utrecht. Laat je bijpraten, maar praat ook zelf met vakgenoten tijdens de netwerkmomenten.

Deze belangrijke thema’s komen aan bod:

  • Overdrijven we voedselveiligheid niet een beetje? Spanningsveld met voedselverspilling steeds groter  
  • Food Safety Culture, wat is dat precies en hoe borg je dat nou echt in je bedrijf? 
  • De onrust op de grondstoffenmarkt en de mondiale handel: gevaren voor voedselveiligheid en import (update) 
  • De hygiënische fabriek en een doeltreffende reiniging en desinfectie borgen 
  • Een grondige risicoanalyse en gevareninventarisatie: hoe pak je dat aan? 
  • Due diligence: de verantwoordelijkheid van producenten door de keten heen 
  • Microbiologie update en de voedselveiligheidsissues van diepvries 
  • Hoe manage je een voedselveiligheidscrisis in je bedrijf? 
  • Een 100% veilige keten of garantie tot aan de deur? 
  • Update meldplicht private laboratoria
  • Dit vindt jouw de NVWA-inspecteur belangrijk 

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

foto: Shutterstock

'PFAS-gehaltes in vlees runderen uit Nederlands natuurgebied...

Runderen uit het natuurgebied het Verdronken Land van Saeftinghe - een natuurgebied op de grens van Nederland en België - hebben te hoge gehaltes PFAS in het bloed. Het vlees van de runderen is onderzocht en bevatte tot vier keer meer PFAS dan de norm voor consumptie bestemd vlees.

foto: Shutterstock

Klimaatverandering en dierenwelzijn hebben impact op...

De Nederlandse voedingsindustrie ondergaat continu veranderingen. Dit geldt ook voor de varkensketen, waarin klimaatverandering, dierenwelzijn en circulariteit invloed hebben op de varkenshouderij en de daaropvolgende stappen. Elke verandering heeft een mogelijk effect op de voedselveiligheid van het eindproduct. Het is daarom van belang de gevolgen van deze transities zorgvuldig te evalueren.

Food Safety Event: digitale tool spoort voedselveiligheidsrisico's op

Food Safety Event: digitale tool spoort voedselveiligheidsrisico's op

Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Dit zijn belangrijke vragen die de voedselindustrie bezighouden. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Webinar terugkijken: Dealen met MOAH en MOSH #2

Webinar terugkijken: Dealen met MOAH en MOSH #2

De minerale oliën MOAH en MOSH vormen een lastig risico voor de voedingsindustrie. Sinds 1 januari handhaaft de NVWA anders op MOAH in levensmiddelen aan de hand van actielimieten. Maar hoe zit het nou precies? Bekijk hier deel 2 van het tweeluik VMT-webinar 'Dealen met MOAH en MOSH'.

Pluimveeverwerkers roeren zich in vleesdebat met dagbladadvertentie: 'verdienen meer waardering'

Pluimveeverwerkers roeren zich in vleesdebat met dagbladadvertentie:...

De Nederlandse Vereniging van de Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) plaatst sinds donderdag in grote landelijke dagbladen advertenties waarin...

foto: Shutterstock

Overzicht: regels voor contaminanten in supplementen en botanische...

Wanneer zijn kruiden en andere grondstoffen die bijvoorbeeld worden verwerkt in voedingssupplementen veilig en schoon genoeg om te kunnen verkopen?...

Beeld: Shutterstock

Hamburgers McDonald's veroorzaken E. coli-uitbraak in Amerika

Tientallen mensen in Amerika werden ziek na een E. coli-uitbraak. Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) linkt de uitbraak...

Foto: Pixabay

Recall rauwe melk vanwege Campylobacter-infecties

In de Verenigde Staten wordt rauwe melk van een zuivelbedrijf teruggeroepen vanwege Campylobacter-infecties bij twee mensen.

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de...

Foto: Pixabay

Update: Salmonella Umbilo-uitbraak door rucola

Sinds de uitbraak in Denemarken van Salmonella Umbilo door rucola uit Italië is vastgesteld, is het aantal ziektegevallen opgelopen naar 23.

Om de voedselveiligheid van de visserij te verbeteren is in mei 2023 de Hygiënecode voor de visdetailhandel ingevoerd. (foto: Shutterstock)

Visfederatie: 'Wij focussen op een goed functionerende NVWA'

De Nederlandse visserij krijgt steeds meer te maken met strengere regels. Voorzitter Guus Pastoor van de Visfederatie ging met VMT om tafel om de...

Foto: Pixabay

Uitbraak van Salmonella Enteritidis door geïmporteerde eieren uit...

In Zweden is de afgelopen maanden een uitbraak van Salmonella Enteritidis vastgesteld, vermoedelijk veroorzaakt door de consumptie van eieren...