Frietproducent stapt met overname Scelta Products in snacks

Frietproducent stapt met overname Scelta Products in snacks

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen.

Erwin Pardon van McCain Foods over de overname: “Er zijn veel groeimogelijkheden voor de productie van diepgevroren hapjes en snacks in Europa, Groot-Brittannië en op de wereldwijde markt. De capaciteitsbeperkingen waarmee Europa op dit moment wordt geconfronteerd hielden ons groeipotentieel tegen. Met de overname van Scelta Products kunnen we deze beperkingen doorbreken.”

Hapjes en snacks bij elkaar

Met de overname zal McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks oprichten. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochter van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven. Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods.

Naam Scelta Products verdwijnt

McCain en Scelta Products zijn al 13 jaar zakenpartners en hebben een gemeenschappelijke klantenbasis. In de loop van komend jaar zal Scelta Products als naam overgaan in McCain. De productiefaciliteiten van Scelta Products in Kruiningen en Yerseke en de fabriek in aanbouw in Rilland zullen worden geïntegreerd in het productienetwerk van McCain.

Scelta Mushrooms, medeoprichter van Scelta Products zal zich uitsluitend gaan richten op haar champignons-activiteiten.

De aankoopprijs wordt op dit moment niet bekendgemaakt.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.