Tijdens de sessie 'MOAH & MOSH: Van onmogelijk naar onder controle?' vertellen Bas van Driel (Lavetan), Yvette Hoffmans (WFSR) en Marchel Snieder (SD Guthrie) over de ontwikkelingen in het beheersen van minerale oliën in de keten. Deze sessie biedt praktische handvatten: hoe kun je werken aan beheersing van MOAH en MOSH, zonder te verzanden in complexiteit of disproportionele maatregelen?
Wat kan je verwachten van deze sessie?
Bas van Driel laat zien wat de huidige analysetechnieken wel en niet kunnen. Ook licht hij een nieuwe methode toe waarmee limieten in complexe producten zoals kruiden en specerijen nauwkeuriger kunnen worden gemeten. Waarom is het meten van deze stoffen zo ingewikkeld? Daar gaat Van Driel dieper op in.
Yvette Hofmans vertelt tijdens de sessie over nieuwe analysemethoden, waaronder de ontwikkeling van een sneltest voor MOAH. Ze gaat vooral in op de ontwikkeling van een sneltest voor MOAH, die direct in de voedselketen gebruikt kan worden. Wageningen Food Safety Research (WFSR) werkt hiervoor samen met verschillende laboratoria en bedrijven, zoals SD Guthrie. Deze sneltest is bedoeld om al vroeg in de keten risico’s te signaleren, zodat vroegtijdig ingegrepen kan worden en het mogelijk moeten terughalen van producten op de markt voorkomen kan worden.
Marchel Snieder deelt praktijkervaringen met de beheersing van MOSH en MOAH en laat zien hóe een integrale ketenaanpak tot betere beheersing leidt. Ook geeft hij een update over de laatste ontwikkelingen in wetgeving rond minerale oliën.
Sprekers
Bas van Driel, Marketing & Sales Director BeNeLux, Lavetan
Yvette Hoffmans, Food Safety Scientist, WFSR
Marchel Snieder, QA\QC Manager, SD Guthrie
