Webinar: Melden van onveilige levensmiddelen door NVWA toegelicht

Webinar: Melden van onveilige levensmiddelen door NVWA toegelicht
Foto: Shutterstock

De NVWA heeft de meldwijzer voor onveilige levensmiddelen vernieuwd. Voor kwaliteitsprofessionals kan dit vragen oproepen: wanneer moet ik melden, hoe snel en met welke informatie? In dit gratis webinar geven experts van de NVWA zelf tekst en uitleg.

De belangrijkste verandering die de NVWA in de meldwijzer heeft aangebracht: bedrijven hoeven voortaan géén melding meer te doen als een onveilig product nog volledig in eigen beheer is. Daarmee komt de toezichthouder tegemoet aan zorgen uit het bedrijfsleven over een hoge administratieve last. Een tweede belangrijke aanpassing betreft de vieruursregel: bedrijven hoeven niet meer in één keer álle informatie aan te leveren, maar mogen gefaseerd melden. Huigen: “Voor negentig procent van de meldingen is het routine. Maar juist de complexe gevallen vragen meer tijd. Nu is er ruimte om dat uit te zoeken.”

Vragen insturen

Het webinar biedt QA- en compliance-professionals praktische handvatten om de nieuwe meldwijzer correct en efficiënt toe te passen. Stuur eventuele vragen en/of concrete voorbeelden waarmee je te maken hebt bij het melden vooraf in via deze link. Dit kan anoniem.

Tijdens het webinar wordt aan de hand van de ingezonden vragen en cases een toelichting gegeven zodat je meer inzicht krijgt in wat er van bedrijven verwacht wordt. Ook tijdens het webinar krijg je de gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.