LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods in Bodegraven opent op 10 mei de deuren voor een exclusief event. De producent van boterspecialiteiten vertelt hoe het de impact van stijgende kosten en andere marktuitdagingen compenseert met technologie en automatisering. Dit geeft volledig inzicht, helpt de productiekosten te verlagen en verhoogt winstgevendheid.

De stijgende kosten van een bedrijf runnen in de voedings- en drankenmarkt is een veelbesproken realiteit – en een bron van zorg voor veel marktleiders. Door de gestegen prijzen voor grondstoffen en energie, inflatie en de strengere regelgeving gaan de financiële lasten voor producenten en distributeurs in deze sector omhoog. De situatie blijft bovendien onvoorspelbaar.

In tijden van economische onzekerheid kan de neiging bestaan om 'de luiken dicht te doen', de uitgaven tot een minimum te beperken en alle beslissingen pessimistisch of op zijn minst zeer voorzichtig te benaderen. Toch toont onderzoek aan dat dit niet de beste manier van handelen is. Investeringen in het technologische fundament van je organisatie kunnen je beter voorbereiden op de toekomst.

Bedrijven met een volwassen digitale strategie doorstaan 'operationele schokken' aanzienlijk beter dan concurrenten ”

Digitale volwassenheid

Het whitepaper Global Food and Beverage Industry Trends and Strategic Insights 2022, die IDC in opdracht van Aptean opstelde, beschrijft dat bedrijven met een volwassen digitale strategie 'operationele schokken' (zoals economische neergangen) aanzienlijk beter doorstaan dan concurrenten die digitaal nog niet volwassen zijn. De eerste groep kreeg door de ups en downs van de afgelopen jaren te maken met minimale dalingen van enkele cijfers in omzet en winstgevendheid. De laatste groep leed aanzienlijke dubbelcijferige verliezen in dezelfde statistieken.

Dat geeft voedsel- en drankenbedrijven een krachtige boodschap: dit is het moment om prioriteit te geven aan digitalisering en aan de implementatie van specialistische softwareoplossingen. En binnen de mogelijkheden van potentiële software-investeringen is een ERP-systeem (enterprise resource planning) misschien wel de meest essentiële. Deze multifunctionele platforms bieden immers krachtige hulpmiddelen voor meerdere teams en bevorderen de organisatorische wendbaarheid die je nodig hebt om onder moeilijke omstandigheden geïnformeerde keuzes te maken.

Vermogen om bedrijfsresultaten te verhogen

Uit het onderzoek bleek dat bedrijven die branchespecifieke ERP-software gebruiken, het beste groeien en hun risico's het meest beperken. Deze bedrijven waren vooral succesvol in de beperking van risico's, bespaarden geld en verhoogden hun inkomsten tijdens de onderzoeksperiode. De functionaliteiten van deze geavanceerde Food & Beverage oplossingen bieden inzicht in de unieke nuances van elk van de sectoren. Dat draagt bij aan hun vermogen om de bedrijfsresultaten te verhogen.

Meer informatie om succesvol te zijn in de foodsector?

Wil je uitgebreider kijken naar mogelijkheden die bijdragen aan deze drie belangrijke doelstellingen? En hoe het andere foodbedrijven momenteel helpt om succesvol te zijn in deze economische turbulentie? Download dan de volledige whitepaper van Aptean. Ontdek hoe branchespecifieke software helpt om je financiële middelen te beschermen, afval en kosten te verminderen en extra inkomsten te ontgrendelen.

Laat je inspireren door de digitale reis van LaBan Foods

Aptean klant en innovatieve boterproducent, LaBan Foods, opent op woensdagmiddag 10 mei 2023 de deuren in Bodegraven. Tijdens dit exclusieve event geeft LaBan Foods een informatieve presentatie en rondleiding door hun producielocatie. Ontdek hoe dit bedrijf dagelijks profiteert van de voordelen van foodspecifieke software. Je kunt je hier inschrijven.

De softwarebedrijven Schouw Informatisering, DIN Solutions, Frontix en Drink-IT zijn onlangs overgenomen door Aptean.

Dit artikel is gesponsord door Aptean.

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en kwaliteitsbewaking. Ontdek hoe geavanceerde Near-Infrared (NIR) technologie, gekoppeld aan gespecialiseerde kennis, en de juiste ijklijnen een revolutie teweegbrengt in de manier waarop producenten van alternatieve eiwitten hun productveiligheid en compliance waarborgen.

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze innovatie 500 ton plastic per jaar te gaan besparen.

Het Terlet Vacuum-Gassing system.

De Bruin neemt machines Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing over

De Bruin Process Equipment is een naam die wellicht nog niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Maar bij namen als Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing is dat wel anders. Die twee producten zijn in de afgelopen jaren onderdeel geworden van De Bruin en zorgen dat het bedrijf steeds breder actief wordt op het gebied van tankbouw, begassen en afvullen.

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst uitgebrachte versie 6.0 van FSSC 22000 staan bijvoorbeeld veel nieuwe eisen over het tegengaan van voedselverspilling. Maar hoe pas je deze nu in praktijk toe? Dit leer je tijdens het Food Safety Event.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

Aanmeldingen voor 'Navigate the Change in IT' geopend

LINKIT is dienstverlener in IT-services met 26 jaar ervaring en een uitgebreide klantenkring van middelgrote bedrijven tot reuzen als ASML en KLM. Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change - Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen?

Zo zorg je als QA'er voor een optimaal werkend kwaliteitssysteem

Zo zorg je als QA'er voor een optimaal werkend kwaliteitssysteem

Als bedrijf of organisatie is het waarborgen van de kwaliteit van je producten, processen en diensten een voortdurende prioriteit. Een goed opgezet kwaliteitssysteem is daarbij onmisbaar. Het actueel en relevant houden van dit systeem, zodat het aansluit bij de huidige bedrijfsprocessen, kan echter een uitdaging zijn. Hoe richt je het efficiënt en praktisch in, zonder onnodig veel tijd te verliezen aan randzaken? En hoe zorg je ervoor dat het kwaliteitssysteem blijvend voldoet aan de behoeften van jouw organisatie?

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de valkuilen? Dit zijn vragen die steeds meer kwaliteitsmanagers en voedselveiligheidsexperts stellen. Antwoorden krijg je tijdens het Food Safety Event.

Marcel Kerschbaumer van EKV geeft op de Anuga FoodTec 2024 de ins en outs van hyperspectral imaging en de voedselveiligheidsvoordelen in de industrie.

Graatjes, schilletjes, botjes, hout, bederf en schimmel detecteren met hyperspectral imaging

Fabrikanten gebruiken regelmatig in line detectiesystemen zoals metaaldetectie en RGB-detectie om verontreinigingen en afwijkingen in hun producten te identificeren. Wat kan hyperspectral imaging (HSI) daaraan toevoegen? In combinatie met deep learning kan met deze technologie veel meer typen verontreinigingen worden opgespoord.

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

20-21/11/2024 | Nordic Organic Food Fair

Op 20 en 21 november 2024 vindt de Nordic Organic Food Fair plaats in Kistamässan, Stockholm. Deze beurs biedt detailhandelaren en foodservice professionals een kans om nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van natuurlijke en biologische voeding en dranken te ontdekken.

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

Verpakkingen verminderen, hergebruiken en recyclen, wat doen startups?

De verpakkingssector ondergaat ingrijpende veranderingen door ontwikkelingen in de economie, technologie, milieu- en regelgeving. Tijdens de verpakkingsbeurs All4Pack Emballage Paris pitchen verschillende startups wat zij doen om circulariteit in verpakkingen te stimuleren.

Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.

Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?

Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is voor voedingsbedrijven vaak een premiumkeuze: iets wat je reserveert voor batches waar de hoogste kwaliteit voor noodzakelijk is. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zuinigere technologie maakt vriesdrogen toegankelijker.