
Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken

Welke mogelijkheden zijn er voor een onderneming om circulair te produceren? De kansen zitten vooral in het opsporen van verspilling en in de mogelijkheden om met grondstoffen, materialen en producten waarde te creëren en te behouden. In dit artikel staan 5 praktijkcases op een rij: van zuivel tot verpakken. En met tips voor bedrijven die ook met dit onderwerp aan de slag willen.

Lees meer over
Recente artikelen

Nederland is EU-winnaar als het aankomt op import van grondstoffen...
Nederland was vorig jaar binnen de Europese Unie (EU) de grootste importeur van producten die de Europese Commissie linkt aan ontbossing en...

Fungi For Future wil met verpakking van mycelium voedselverspilling...
Startup Fungi For Future ontving recent de eerste prijs van de Lineage Logistics 'Tackling Food Waste for a Sustainable Future' hackathon. Lineage...

Betrouwbare data over duurzaamheid verzamelen? Dit zijn 5 stappen die...
Het verzamelen van betrouwbare duurzaamheidsdata is de eerste stap tot het verlagen van de CO2-footprint. Ook kleine bedrijven moeten aan de slag,...

EU bant milieuclaims bij greenwashing
Half september stemden de leden van het Europees Parlement in met een ontwerpwetgeving die een einde moet maken aan misleidende duurzaamheidsclaims....
Eerder verschenen
- Verpakken 2030: Alleen nog plastic als het echt niet anders kan
- Albert Heijn wil van Beter voor Natuur & Boer een topkeurmerk maken
- Europa zet met nieuwe verpakkingsregels in op hergebruik, minder verpakkingen en meer recyclecapaciteit
- Meten en communiceren van duurzaamheid: hoe doen foodbedrijven dat?
- Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het efficiënt en CO2-neutraal
- Stappenplan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart
- Producten ontwikkelen met ge-upcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts
- Dit doen Verstegen, Colzaco en Dutch Cuisine om biodiversiteit te bevorderen
- Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht
- 5 supermarktketens doen wegwerpzakjes voor groente en fruit in de ban
- Blik buitenlandse sperziebonen of verse Nederlandse wortelen? Europees ecolabel moet consument helpen bij deze keuze
- Dit moeten foodbedrijven weten over duurzaamheidskeurmerken
- Nieuw collectief plan van Wageningen Universiteit moet eiwittransitie versnellen
- Ook Albert Heijn stopt met het invliegen van groente en fruit
- Sunt gaat van verspilde banaan naar duurzame puree: 'We zijn de eerste in Europa die deze bananenpuree produceert'
- Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die foodindustrie moet regelen
- Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten
- Melkverspilling reduceren? Slimme technologie kan zuivelbedrijven helpen
- Reststroom van pastaproductie is rijk aan eiwit en vezel: 'De stroom wordt stabiel doordat we het snel ontvetten'
- CO2 uit de lucht omzetten in verpakkingsmateriaal? Coca-Cola steunt onderzoeksproject Universiteit Twente
Ontvang 6x per jaar de Thema Update Duurzaamheid
