Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken

Handig overzicht: 5 praktijkcases over circulair produceren in food - van zuivel tot verpakken

Welke mogelijkheden zijn er voor een onderneming om circulair te produceren? De kansen zitten vooral in het opsporen van verspilling en in de mogelijkheden om met grondstoffen, materialen en producten waarde te creëren en te behouden. In dit artikel staan 5 praktijkcases op een rij: van zuivel tot verpakken. En met tips voor bedrijven die ook met dit onderwerp aan de slag willen.

1 Circulaire vleesketen: Brandt & Levie

2 Circulair verpakken: Pieter Pot

3 Circulaire broodketen: Van de Weijer Drogerij

4 Circulair waterverbruik: Stella Artois

5 Circulaire zuivelketen: De Waddeneilanden

6 Tips om zelf aan de slag te gaan met circulair produceren

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.