Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Met overname Recyfood wil Veolia meer plastic recyclen

Veolia heeft Recyfood, verwerker van organisch afval- en restproducten, overgenomen. Met de overname brengt Veolia de reststroom van voedingsproducten verder terug, en breiden ze de recycling van voedselverpakkingen verder uit.

Recyfood verwerkt en vernietigt verpakte en overpakte voedingsproducten, die niet meer geschikt zijn voor consumptie. Door de voedingsproducten te vermengen, kunnen reststromen gebruikt worden in vergistingsinstallaties. Deze voedingsmiddelen komen niet meer op stortplaatsen of in verbrandingsovens terecht. Recyfood maakt er biogas van.

Herbruikbare grondstoffen en energie

Jan Lenstra, CEO Veolia Nederland: “Door de overname van Recyfood betreden we in Nederland een nieuwe markt. Daarbij wordt middels vergisting, biogas gewonnen voor duurzame energie. En materialen voor verpakkingen van voedsel en diervoeding gerecycled.”

‘Nuttig hergebruikt’

“Recyfood zorgt ervoor dat vele tonnen aan niet voor consumptie geschikte voedingsproducten niet meer op stortplaatsen of in verbrandingsovens terecht komen, maar op een nuttige manier worden hergebruikt”, aldus Veolia. Het bedrijf hoopt met de overname de recycling van het afval van verpakkingen, verwerkt door Recyfood, te vergroten. Evenals de verwerking van organische reststromen tot groen gas.

Verpakkingen recyclen

Een deel van de verpakkingen wordt nu al gerecycled, maar het verder maximaliseren hiervan staat hoog op de agenda. Daarmee kan de CO2 uitstoot nog verder worden teruggedrongen en krijgen we grip op het hele recyclingproces, stelt Veolia.

“Met de kennis van Veolia op het gebied van kunststof en papier recycling breiden we niet alleen onze diensten uit voor bestaande klanten, maar zorgen we er daarnaast voor dat een groter deel van het afval van verpakkingen, die door Recyfood verwerkt worden, hergebruikt gaan worden en de organische reststromen worden verwerkt tot groengas,”legt Rudie Marsman, Manager Business Development van Veolia uit.