Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

HAS green academy studenten Jurre en Quinn hebben met hun herbruikbare verpakkingsconcept de Bunzl Packaton 2023 gewonnen. De verpakking bestaat uit een bruikbare stapelbak van PP en recyclebaar karton.

Het concept van Jurre en Quinn is gebaseerd op een gereedschapskist. De taartverpakking bestaat uit uitvouwbaar karton en een stapelbare bak gemaakt van polypropyleen. Deze kan door consumenten thuis hergebruikt worden als bijvoorbeeld saladebak. De bak kan ook terug gebracht worden naar de winkel voor recycling. Hiervoor krijgen consumenten een vergoeding.

Vraagstukken uit de praktijk

Bunzl Retail & Industry organiseert jaarlijks de Bunzl Packaton. Tijdens deze wedstrijd gaan studenten aan de slag met verpakkingsvraagstukken geselecteerd door het verpakkingsbedrijf zelf. Zo wordt praktijk en theorie samen gebracht en krijgen de studenten een kijkje in hun toekomstige werkveld, aldus Ype Bonnema, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry. “De verpakkingsoplossingen van studenten kunnen hiermee echt van waarde zijn”, voegt Bonnema toe.

Beeld: Schouten Europe

Vezeltechnologie biedt alternatief voor getextureerde plantaardige...

Schouten Europe introduceert een zelfontwikkelde vezel. Hiermee wil de producent een alternatief bieden voor getextureerde eiwitten. De...

Credit: Lidian van Megen

Chef, foodproducent en ondernemer Samuel Levie wil innoveren zonder...

"We weten niet precies waar we naar op zoek zijn. Kunstenaars, chefs en productontwikkelaars gaan samen op ontdekkingsreis: innoveren zonder...

Food Future Event: zo maken foodbedrijven keuzes in duurzame verpakkingen en ingrediënten

Food Future Event: zo maken foodbedrijven keuzes in duurzame...

Ieder foodbedrijf wil een zo duurzaam mogelijk product in een zo duurzaam mogelijke verpakking, toch? Maar wat is duurzaam en wat accepteert de...

Productinnovaties september: chocolademelk in capsule, bockbier met dropsmaak en plantaardige chocopasta

Productinnovaties september: chocolademelk in capsule, bockbier met...

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. De productinnovaties van september: Productinnovaties september:...

Beeld: PeelPioneers

Zo bouwt PeelPioneers een nóg grotere schillenfabriek: 'Uiteindelijk...

Sinds PeelPioneers in 2021 verhuisde naar de huidige fabriek in Den Bosch, groeide het bedrijf hard. Na een investeringsronde waarin het bedrijf €4...

Op deze zes manieren probeert Albert Heijn voedselverspilling tegen te gaan 

Op deze zes manieren probeert Albert Heijn voedselverspilling tegen...

Vanaf vandaag staat er een 'kijk-, ruik- en proeflogo' op de verpakkingen van Albert Heijn eigenmerk magere- en volle yoghurt en karnemelk. Het logo...

Food Future Event: met Meatable, Verstegen Spices&Sauces en Phycom praten over risico's nemen in productontwikkeling

Food Future Event: met Meatable, Verstegen Spices&Sauces en Phycom...

Wat is nodig om succesvol duurzame en/of gezonde ingrediënten in te zetten in productontwikkeling? Hoe ontwikkel je een product voor een heel nieuwe...

Foto: FSSC 22000

FSSC 22000 versie 6 krijgt GFSI-erkenning

Foundation FSSC meldt dat de nieuwste versie van hun schema, FSSC 22000 versie 6, op 23 augustus 2024 de Global Food Safety Initiative (GFSI)...