Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

Zelfs taart kan in herbruikbare verpakking, denken winnende HAS-studenten

HAS green academy studenten Jurre en Quinn hebben met hun herbruikbare verpakkingsconcept de Bunzl Packaton 2023 gewonnen. De verpakking bestaat uit een bruikbare stapelbak van PP en recyclebaar karton.

Het concept van Jurre en Quinn is gebaseerd op een gereedschapskist. De taartverpakking bestaat uit uitvouwbaar karton en een stapelbare bak gemaakt van polypropyleen. Deze kan door consumenten thuis hergebruikt worden als bijvoorbeeld saladebak. De bak kan ook terug gebracht worden naar de winkel voor recycling. Hiervoor krijgen consumenten een vergoeding.

Vraagstukken uit de praktijk

Bunzl Retail & Industry organiseert jaarlijks de Bunzl Packaton. Tijdens deze wedstrijd gaan studenten aan de slag met verpakkingsvraagstukken geselecteerd door het verpakkingsbedrijf zelf. Zo wordt praktijk en theorie samen gebracht en krijgen de studenten een kijkje in hun toekomstige werkveld, aldus Ype Bonnema, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry. “De verpakkingsoplossingen van studenten kunnen hiermee echt van waarde zijn”, voegt Bonnema toe.

  1. Voedselonzekerheid grootste thema komende jaren: 3 zaken die foodindustrie moet regelen
  2. Melkverspilling reduceren? Slimme technologie kan zuivelbedrijven helpen
  3. Reststroom van pastaproductie is rijk aan eiwit en vezel: 'De stroom wordt stabiel doordat we het snel ontvetten'
  4. CO2 uit de lucht omzetten in verpakkingsmateriaal? Coca-Cola steunt onderzoeksproject Universiteit Twente
  5. Restpartijen goed tegen voedselverspilling: 'Sommige producten na houdbaarheid nog te eten'
  6. Van gehakt tot boter: deze 5 producten zijn duurzaam verpakt
  7. Met de Banana Factory schaalt SUNT Food de verwerking van verspilde bananen op
  8. Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo
  9. Baronie & Cémoi gaat chocolade verwerken via open chain Tony's Chocolonely
  10. Zo zetten deze 10 startups stappen op gebied van duurzaamheid
  1. Prijs voor Verstegen Spices & Sauces: bijna helemaal van het gas af
  2. Trending 2023 | Bilfinger Tebodin: 'Ondanks hordes vooruit met verduurzaming'
  3. McCain Foods en CêlaVíta zetten in op regeneratieve aardappelteelt
  4. Hooghoudt brengt korte keten terug met Graanrepubliek: 'Smaak is direct verbonden met herstel biodiversiteit'
  5. 'Consumenten kopen meer biologische versproducten dan houdbare producten'
  6. HAK stapt over op lokaal biologisch: 'Disruptieve aanpak nodig om vraag te vergroten'
  7. Hoe duurzaam ben je als foodbedrijf? 'Je kunt er geen lat tegenaan leggen en zeggen: nu ben je duurzaam'
  8. Voedselverspilling tegengaan? Reststromen hergebruiken? Zo doen deze 16 bedrijven dat
  9. Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel focust extra op mannen dit jaar
  10. Theezakjes en koffiepads mogen bij gft-afval