Zo leid je de digitale transformatie in goede banen

Zo leid je de digitale transformatie in goede banen

De voedingsmiddelenbranche is continu in beweging. Razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, automatisering en procesoptimalisatie bieden kansen, maar er zijn ook risico's. Hoe leid je deze transitie in goede banen?

We kunnen de transitie van papier naar digitaal en vervolgens naar automatisering niet meer negeren. Het is zelfs onontbeerlijk geworden in deze markt. De digitale transformatie stelt bedrijven in staat om hun technische mogelijkheden optimaal te benutten. Een ander voordeel: het helpt bedreigingen af te wenden, waardoor data altijd veilig is.

Digitale transformatie

Of een digitale transformatie succesvol is, heeft te maken met verschillende interne en externe factoren, maar het voornaamste is de mindsetvan organisaties. Het is belangrijk om de volgende vragen te beantwoorden: hoe stemmen we de aansluiting onderling af? Hoe zorg je ervoor dat de dataset veilig is en veilig blijft? Hoe zorg je ervoor dat ontvangen data uit de dataketen op tijd en correct wordt weergegeven? En hoe kan inkomende data zodanig worden bewerkt dat het meerwaarde heeft?

Digitale transformatie is een must, vooral voor MKB-bedrijven.”

Digitale transformatie is geen doel op zich, het is een middel om daar te komen waar andere bedrijfssectoren de stap naar voren al hebben gemaakt. Tenslotte zijn efficiency, lage kosten en snelheid juist in de voedselproductieketen een must.

QA Online

De QA Online softwaremodules van KTBA, specialist in voedselkwaliteit, Business Assurance en kwaliteitsdienstverlening, helpen om een vaste koers te varen als het gaat om digitaliseren. Zo kan je de slag maken naar toekomstbestendige kwaliteitsbeheersing van de productieketen.

Met 25 jaar aan expertise is KTBA dé adviseur voor alle QA-thema's.”

QA Online is ontstaan vanuit diverse losse toepassingen, zoals documentbeheer. Met de groei van het aantal toepassingen in verschillende modules werd het mogelijk om bedrijven binnen het netwerk van KTBA en Mérieux NutriSciences in heel Europa een volwaardige QMS-oplossing te bieden, volledig geïntegreerd in één platform. Dit platform helpt bedrijven op alle relevante QA-thema’s, van a tot z.

Software-integratie

QA Online biedt mogelijkheden voor zelfstandige ondernemers en voor data als schakel in de gehele productieketen. Met software-integratie tussen partners, leveranciers, klanten en instanties is data-uitwisseling gemakkelijk, snel, goedkoop en bovendien minder foutgevoelig.

Kostenreductie

Ook bij het behalen van rendement is automatisering van cruciaal belang. Van de inkoop en kantooromgeving, het personeel en de productie, tot en met de logistiek. Hierbij staat het gebruiksvriendelijke gemak voorop: medewerkers moeten efficiënt met de software kunnen werken en snel inzicht krijgen in de processen. De initiële investering blijft beperkt tot een abonnement dat wordt afgesloten met KTBA.

Eén platform

Automatisering speelt niet alleen een doorslaggevende rol in de verbetering van kwaliteit in het productieproces, het biedt ook een oplossing voor personeelstekorten en het draagt bij aan procesoptimalisatie. Automatisering vraagt echter om kennis van uiteenlopende en branchespecifieke bedrijfsprocessen.

De softwareoplossingen zijn branchespecifiek en per item afgestemd. Dat maakt het een gerichte, taakspecifieke en kostenefficiënte toepassing voor de gebruiker. Kort gezegd: QA Online is specifiek voor producenten ontwikkeld, zodat je niet betaalt voor niet-relevante of overbodige functionaliteiten. Zo kan je tijdig bijsturen en gefundeerde beslissingen nemen.

Dit artikel is gesponsord door KTBA.