Food Future Update: van plantaardige kaas tot duurzaamheidsclaims

Food Future Update: van plantaardige kaas tot duurzaamheidsclaims

Na de opkomst van vleesvervangers zijn alternatieven voor plantaardige kaas bezig aan een opmars. Maar hoe lastig is het om een goed alternatief te ontwikkelen? Kweekvlees of gecultiveerd vlees is flink in de belangstelling, maar hoe zit het met het aantonen van de voedselveiligheid?

Het online seminar Food Future Update op 2 november geeft antwoorden op deze vragen en meer.

Foodtrends 2021

Lu-Ann Williams, directeur van Innova Market Insights, zal in haar keynote ingaan op de foodtrends van dit jaar en een tipje oplichten van de trends voor volgend jaar.

Farm to Fork strategie

Tijdens het seminar belichten experts actuele onderwerpen die de voedingsindustrie aangaan. Het event biedt inzicht in belangrijke strategische thema’s zoals de Farm to Fork strategie. Deze Europese strategie bevat doelstellingen over het Europese voedselsysteem die moeten bijdragen aan een klimaatneutraal Europa in 2050. FNLI-directeur Cees-Jan Adema zal ingaan op de belangrijkste onderdelen van deze strategie voor de Nederlandse voedingsmiddelensector.

Reststromen

Ook het thema reststromen komt aan bod. Veel startups ontwikkelen producten van reststromen, maar waar lopen ze tegenaan? Krush, Falafval en Sunt Bananenbrood vertellen in een ronde tafel over de (on)mogelijkheden van reststromen.

Andere onderwerpen: duurzaamheidsclaims, kweekvlees en efficiënt produceren

Wanneer mag je wel een duurzaamheidsclaim voeren en wanneer is het misleiding? Advocaat Jasmin Buijs legt uit wat wanneer misleiding is.

Haar collega Karin Verzijden gaat op bezoek bij Mosa Meat, het bedrijf dat kweekvlees of gecultiveerd vlees aan het ontwikkelen is. Ze zijn bezig met het samenstellen van een dossier waarbij ook de voedselveiligheid aangetoond moet worden.

Nestle en Me-at vertellen hoe zij een efficiënte productie combineren met innoveren.

Bekijk het programma en meld u aan!

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...

Productinnovaties april: CêlaVíta Rode Opbakkers, Pieperschijfjes en Kruimige Piepers

Productinnovaties april: CêlaVíta Rode Opbakkers, Pieperschijfjes en...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: CêlaVíta Rode Opbakkers, Pieperschijfjes en Kruimige...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Productinnovaties maart: FreeBrew craft soda

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van maart: FreeBrew craft soda en Arla Jörd Haverdrink