Kijkje in de werkwijze NVWA-IOD 

Kijkje in de werkwijze NVWA-IOD 
Beeld: ©NVWA

De NVWA-Inlichtingen en Opsporingsdienst (IOD) spoort fraude op in de voedingsindustrie, op alle terreinen waarop de NVWA actief is. Tijdens het Food Safety Event op 16 november spreken twee rechercheurs van de NVWA-IOD over de werkwijze van de opsporingsdienst.

Benieuwd naar hóe de NVWA-IOD voedselfraude te lijf gaat? De sessie tijdens het Food Safety Event is een unieke kans om een kijkje te nemen in we werkwijze van de opsporingsdienst.

De NVWA-IOD onderzoekt grootschalige criminele zaken die een gevaar vormen voor de voedselveiligheid, volksgezondheid en de gezondheid van planten en dieren in Nederland. De organisatie gaat in op hoe de voedingsindustrie de NVWA-IOD kan helpen.

Op het event

De rechercheurs van NVWA-IOD, die anoniem willen blijven, geven aan pas écht de inhoud in te duiken op het event zelf. Wat kan de voedingsindustrie verwachten van dit unicum? De rechercheurs geven een klein voorproefje weg: “De nadruk zal vooral liggen op de manier waarop voedselfraude onder de aandacht wordt gebracht bij de IOD. Onze ervaring is dat fraude binnen en tussen organisaties wordt vermoed.” De rechercheurs geven tijdens de sessie praktijkvoorbeelden van strafrechtelijk onderzoek dat eerder heeft plaatsgevonden in de voedingsindustrie.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.