Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?

Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?

Food Safety Culture is een lastig onderwerp binnen de voedingsindustrie. Wat maakt Food Safety Culture nu zo belangrijk? Tijdens het Food Safety Event op 16 november gaan vier experts in discussie over de voedselveiligheidscultuur binnen de levensmiddelenindustrie.

Voedselveiligheidscultuur is gemeengoed voor iedere voedingsmiddelenproducent. De gehele keten heeft ermee te maken, maar hoe breed is die voedselveiligheidscultuur nu precies? Wat houdt Food Safety Culture in?Als voedselveilig produceren breed gedragen wordt binnen de organisatie, zal de kans op een voedselveiligheidsincident met producten lager zijn. Tijdens de paneldiscussie gaan vier voedselveiligheidsexperts op twee stellingen in over Food Safety Culture. De panelleden betreffen kwaliteitsmanagers Tieke Reijnen, van Amarant Bakkers Holding, Maarten Bastings, van Hello Fresh en Maarten Molenaar, van Do it Organic. Verder neemt Geert-Jan Rens, Senior Consultant Business Assurance bij KTBA, deel en wordt het gesprek geleid door Jori Broens, Manager Consultancy Netherlands bij KTBA.

Inhoud van de discussie

Aan de hand van inhoudelijke stellingen gaan de panelleden met elkaar in gesprek over voedselveiligheidscultuur binnen de praktijk. Bij iedere stelling wordt beredeneerd vanuit verschillende invalshoeken zoals leiderschap, communicatie, betrokkenheid en risicobewustzijn. De stellingen gaan in op actuele onderwerpen binnen de voedselveiligheidscultuur in de industrie. Zoals voedselveiligheidscultuur en de duurzaamheidsagenda. Welke onderwerpen precies aan bod komen verklapt VMT nog niet. Wil je de gespreksonderwerpen niet missen? Meld je dan aan voor het Food Safety Event op 16 november.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje soesjes en rozijnen krentenbollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket oranje...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: foutief etiket rozijnen...

Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU: bevindingen, risico's en hygiënische maatregelen

Microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU:...

Hoewel de microbiologische kwaliteit van geïmporteerd rundvlees in de EU over het algemeen goed is, worden de hygiënenormen nog vaak overschreden....

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in ghee en salmonella in boomstammetjes en spekburger

Belgische recalls en waarschuwingen april: te veel glycidyl-esters in...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: te veel glycidyl-esters in ghee en...

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

EFSA neemt controle van parasieten bij vissen onder de loep

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) beoordeelde methoden om parasieten bij vissen te controleren, op te sporen en te doden.

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

Melkveehouderijen zien door de uitbraak van het blauwtongvirus dat de melkproductie bij koeien daalt. Het virus treft met name schapen, maar ook de...

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Het gif dat vermoedelijk de oorzaak is van de dodelijke uitbraak van voedselvergiftiging in een restaurant in Taipei, is aangetroffen in de...

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...

foto: shutterstock

Gaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend

Er wordt steeds meer bekend over de negatieve invloed die bisfenolen hebben op het menselijk lichaam. Zo hebben Spaanse onderzoekers recent in een...