Beyond Meat nog somberder over jaaromzet

Beyond Meat nog somberder over jaaromzet

De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft voor de tweede keer in drie maanden zijn verwachting voor de omzet in dit jaar verlaagd. Ook schrappen ze opnieuw banen. Het bedrijf heeft last van de hoge inflatie. Amerikaanse consumenten kiezen daardoor minder vaak kiezen voor de relatief dure vleesvervangers van Beyond Meat.

Dit meldt ANP.

Het in Californië gevestigd bedrijf rekent nu op een jaaromzet tussen de 330 miljoen tot 340 miljoen dollar. Eerder was dit tussen de 360 miljoen tot 380 miljoen. Dit betekent dat de omzet fors lager is dan vorig jaar. Deze aanpassing komt door een zwakkere vraag naar vegetarische alternatieven voor burgers en worstjes in de Verenigde Staten. In een verklaring stelde topman Ethan Brown dat het bedrijf een "bescheiden herstel van de groei" verwachtte in het derde kwartaal. Dat is niet gelukt.

Banen schrappen

Om de kosten te drukken schrapt Beyond Meat 65 arbeidsplaatsen wereldwijd. Dat is 8 procent van het personeelsbestand. Het gaat dan om kantoorbanen want in de productie gaan geen arbeidsplaatsen verloren. Ook wil het bedrijf andere herstructureringsmaatregelen nemen. Vorig jaar gingen ook al banen verloren om kosten te besparen.

Nederland

Het in 2009 opgerichte Beyond Meat produceert onder meer vanuit Nederland zijn vleesvervangers die zijn bestemd voor de Europese markt. Het bedrijf kocht in 2020 een fabriek in Enschede en sloot in hetzelfde jaar een productiesamenwerking met vleesverwerker Zandbergen in Zoeterwoude. Of Nederlandse banen worden geraakt, is niet duidelijk.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.