Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen

Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen

Quorn opent in Wageningen een Food Application Centre. Dit nieuwe innovatiecentrum moet de verdere groei van Quorn-vleesvervangers over de hele wereld bevorderen.

Quorn is producent van vleesvervangers en andere plantaardige producten gemaakt van schimmeleiwitten.

Keuze voor Wageningen

Wilco Meijer, Head of Science and Technology bij Quorn: “De keuze voor Wageningen laat zich makkelijk verklaren, we bevinden ons hier in de Foodvalley tussen tal van andere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met de eiwittransitie. We hopen daarvan te profiteren en een bijdrage te leveren aan het ecosysteem dat zich hier bevindt.”

Hulp

Quorn kreeg hulp bij het vinden van een vestigingslocatie van Oost NL, Wageningen Campus, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), World Food Centre en Kadans Science Partner.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Productinnovaties augustus: vegan KitKat met rijsteiwit

Productinnovaties augustus: vegan KitKat met rijsteiwit

VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de laatste wapenfeiten: vegan KitKat met rijsteiwit.

Zo haal je als voedselproducent het meeste uit de trends van 2022

Zo haal je als voedselproducent het meeste uit de trends van 2022

Vorig jaar was een bewogen jaar vanwege de coronacrisis, daaruit voortkomende prijsstijgingen en veranderende consumentenbehoeften. Euromonitor signaleert in haar trendrapport 10 trends voor 2022 en hoe je daar op in kunt spelen. VMT zet de tien trends op een rij.

PeelPioneers bouwt nieuwe fabriek in Den Bosch om reststromen te verwerken

PeelPioneers opent grootste schillenfabriek EU: 'Het is een...

Scale-up PeelPioneers opende recentelijk de grootste schillenfabriek van Europa in Den Bosch. De scale-up maakt functionele voedselingrediënten van weggegooide sinaasappelschillen. VMT ging langs, nam een kijkje in de nieuwe fabriek en sprak met medeoprichter Bas van Wieringen en zakenpartner Noud van Stekelenburg van FI&S.

'Met die puur en natuurlijke voedingstrend worden consumenten steeds vaker misleid'


'Met die puur en natuurlijke voedingstrend worden consumenten steeds...

Geeft de term 'puur' een garantie voor veilig en gezond voedsel? Of zet het consumenten op het verkeerde been? Professionals uit de voedingswereld kwamen op 16 november bijeen op het NVVL-mini-symposium om hierover te discussiëren. Een grote en nog steeds groeiende groep consumenten vraagt zich af hoe voedsel bereid wordt en wil begrijpen wat er op hun bord ligt. En dat is het liefst 'puur en natuurlijk', een blijvende voedingstrend, zoals herhaaldelijk op het symposium te horen was. Producenten spelen op de deze consumententrend in met claims als 'puur', 'natuurlijk' en 'vrij van E-nummers'.

SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.

Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de...

Mycelium van de oesterzwam

Mycelium: een eiwitrijk en duurzaam alternatief voor vlees?

Er zijn steeds meer producten beschikbaar waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Het assortiment verse paddenstoelen in de retail breidt zich langzaam...

XXL Nutrition en Zuivelhoeve werken samen aan eiwitrijke productlijn

XXL Nutrition en Zuivelhoeve werken samen aan eiwitrijke productlijn

Twee op het oog compleet verschillende bedrijven slaan de handen ineen om een aanval te doen op de zuivelreuzen in het proteïnerijke schap. XXL...

Na Lidl komt ook supermarkt Dirk met hybride vleesproducten

Na Lidl komt ook supermarkt Dirk met hybride vleesproducten

Supermarktketen Dirk volgt Lidl en introduceert half-om-half gehakt en runderhamburgers met 'plantaardige toevoeging'.

Beeld: Shutterstock

Komst 'bloedende' plantaardige burger stap dichterbij na goedkeuring...

Een belangrijke horde is genomen voor de goedkeuring van het gebruik van soja leghemoglobine in vleesvervangers. De EFSA vindt het ingrediënt veilig...

Van idee naar schap: 'Het supermarktschap halen is lastig, maar niet onmogelijk'

Van idee naar schap: 'Het supermarktschap halen is lastig, maar niet...

Producenten bieden producten graag aan in de supermarktschappen. Maar de weg van het bedenken van een product tot het daadwerkelijk in de schappen...

Beeld: Shutterstock

Europees Hof: 'Verbod vleesnamen voor plantaardige producten niet...

Europese lidstaten mogen het niet zomaar verbieden om vleesbenamingen te gebruiken voor plantaardige producten, zolang de betekenis van de...

Beeld: Marmir

Startup wil met chocolade 'rust creëren in drukte': 'Er is oneindig...

STARTUP BELICHT - Tijd nemen om van de kleine dingen te genieten, dat doen we in de huidige drukke wereld te weinig, stelt Danny Casimir. Hij wil met...