Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen

Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen

Quorn opent in Wageningen een Food Application Centre. Dit nieuwe innovatiecentrum moet de verdere groei van Quorn-vleesvervangers over de hele wereld bevorderen.

Quorn is producent van vleesvervangers en andere plantaardige producten gemaakt van schimmeleiwitten.

Keuze voor Wageningen

Wilco Meijer, Head of Science and Technology bij Quorn: “De keuze voor Wageningen laat zich makkelijk verklaren, we bevinden ons hier in de Foodvalley tussen tal van andere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met de eiwittransitie. We hopen daarvan te profiteren en een bijdrage te leveren aan het ecosysteem dat zich hier bevindt.”

Hulp

Quorn kreeg hulp bij het vinden van een vestigingslocatie van Oost NL, Wageningen Campus, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), World Food Centre en Kadans Science Partner.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Vandemoortele over herformulering: 'Een risico van té veel aanpassen is dat mensen terugvallen op boter'
  2. Producenten spelen in op personeelstekort: gemak en kwaliteit voorop
  3. Belgische Testaankoop baalt van 'ultrabewerkte' veggieburgers
  4. Met deze 9 producten willen startups gezondere alternatieven bieden
  5. CBL: 'Voorlopig geen krekelmeel in voedingsmiddelen'
  6. Trends in dranken: van botanicals tot eetbare cocktails
  7. Zo werkt Iglo aan herformulering: 'Met kant-en-klare producten rijden consumenten minder snel een scheve schaats'
  8. Zo spelen startups in op trends: 10 innovaties op de Horecava
  9. Met deze 11 plantaardige producten brengen startups de markt in beweging
  10. Productinnovaties januari: Ben & Jerry's chocoladerepen, botanische soda en plantaardige visfilet
  1. Erwteneiwit meest populair in productintroducties, rijst en favaboon volgen
  2. Aardappel op de diepvriespizza? Aviko Rixona lanceert plantaardige kaas van aardappelen
  3. Foodbedrijf No Fairytales wil eetgedrag consument veranderen met campagne: 'het traagste dieet ter wereld'
  4. On Topic: deze 9 prangende vragen hebben jonge R&D'ers voor hun ervaren vakgenoten
  5. 7 strategieën om suiker te reduceren: van blending tot kunstmatige intelligentie
  6. Innovatief product introduceren? Redefine Meat is daarin geslaagd volgens de Horecava
  7. Suiker in de darm enzymatisch omzetten tot een gezonde vezel? KraftHeinz onderzoekt of dat mogelijk is
  8. MycoTechnology krijgt novel foods-goedkeuring voor gefermenteerd plantaardig eiwit
  9. Minder suiker, meer cacao en kort label: Barry Callebaut terug naar tekentafel voor tweede generatie chocolade
  10. Houdbaarheid groente en fruit verlengen en tegelijk plastic verminderen? Zo pakt startup Peelon dat aan