VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over mycoproteine

  • Wendy Luong maakte muffins met mycelium. fotocredits: Vita Devies
    België21 mrt. 25

    Een gezonde, eiwitrijke muffin met mycoproteïne als vetvervanger? 'We...

    Mycelium - de wortels van de paddenstoel - wordt gezien als eiwitrijke grondstof en daarmee vooral als basis voor vleesvervangers. Zo zet startup ENOUGH ze ook in de markt. In het Low Food Lab - een samenwerking met Flevo Campus - keken technologen, chefs en kunstenaars naar alternatieve toepassingen voor de grondstof. Vooral de rol als vetvervanger valt op.

  • Afterlife gebruikt onder andere reststromen van suikerbieten.
    mycoproteine15 sep. 23

    Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot...

    Een nieuwe startup met de naam Afterlife wil het landschap van voedselafval helpen omtoveren tot een circulair systeem. Door plantaardige reststromen via fermentatie te verwaarden tot mycoproteïne, wil de startup tegelijkertijd de eiwittransitie een zetje in de rug geven. Geeft fermentatie dé eiwitbron van de toekomst?

  • alternatieve eiwitten27 jul. 23

    Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten,...

    De eiwittransitie is meer dan plantaardig, vandaar de titel alternatieve eiwitten. Ook eiwitten uit precisiefermentatie, eiwitten uit insecten en eiwitten uit micro-organismen. In deze collectie staan verschillende ingrediënten, processingmethodes en applicaties op een rij.

  • Nieuws3 feb. 23

    Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen

    Quorn opent in Wageningen een Food Application Centre. Dit nieuwe innovatiecentrum moet de verdere groei van Quorn-vleesvervangers over de hele wereld bevorderen.

  • Foto: Quorn
    Eiwitten30 sep. 22

    Hierom wint mycoproteïne aan populariteit

    Veel vleesvervangers worden gemaakt op basis van soja, lupine of tarwe. Steeds vaker wordt echter gekozen voor een ander ingrediënt: mycoproteïne. Quorn gebruikt het al jaren, maar steeds meer partijen zien de voordelen van het schimmeleiwit. Ook vindt er steeds meer onderzoek plaats naar de gezondheidsvoordelen van het eiwit.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen