Paper over PFAS-beheersing in de voedselketen

Paper over PFAS-beheersing in de voedselketen

Gratis whitepaper Eurofins: From farm to fork

Afgelopen jaar berichtte het RIVM dat mensen in Nederland te veel PFAS binnenkrijgen via voedsel en water. Ooit gemaakt in de industrie, geroemd om hun weerstand, maar tegelijkertijd zijn deze stoffen zeer persistent en breken ze in het milieu en in ons lichaam nauwelijks af.

In deze whitepaper alles wat u moet weten over PFAS in voeding en drinkwater.

Deze paper gaat dieper in op:

  • Hoe zijn PFAS ontstaan en hoe komen ze in het milieu terecht?
  • Welke besmettingsbronnen zijn er en hoe schadelijk zijn PFAS?
  • Welke wetgeving geldt er voor PFAS en wat kunt u doen aan risicobeheersing?

Laat uw gegevens achter en ontvang GRATIS deze whitepaper.

Onderdeel van de collectie

PFAS

De PFAS-problematiek roept enkele belangrijke vragen op zoals: hoe krijgen we grip op PFAS, hoe beoordelen we de risico's van PFAS via voedsel en drinkwater in Nederland door de gehele keten en wat kan de voedingsindustrie ermee?

Onderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten

Onderzoek: PFAS komen opvallend veel voor in vis en zeevruchten

Vergeleken met andere voedingsmiddelen, komen PFAS vaak en veel voor vis en zeevruchten. Dat is een van de opvallende conclusies vaneen grootschalige...

Beeld: Shutterstock

Recall analyse: Vleeswaren vaakst teruggehaald, gevolgd door...

ANALYSE - Elk jaar meldt de NVWA voedsel recalls en waarschuwingen. Deze producten worden om verschillende redenen teruggeroepen, bijvoorbeeld...

Foto: Pixabay

Is vaccinatie van dieren de oplossing om campylobacter-infecties bij...

Vaccinatie is door de jaren heen met succes toegepast om veel ernstige ziekten uit te roeien. Hoe zit het echter met menselijke, door voedsel...

Foto: Pixabay

Uien zijn besmettingsbron E. coli in burgers; McDonald's bant uien

Gesneden uien die eerder op McDonald's Quarter Pounder-burgers in de Verenigde Staten werden geserveerd, zijn de waarschijnlijke bron van besmetting....

Foto: Pixabay

Uitbraak invasieve listeria met sequentietype 7

Sinds juli 2024 heeft het Statens Serum Institut in Denemarken zeven gevallen geregistreerd van dezelfde soort Listeria monocytogenes.

Meldplicht NVWA: dilemma's en oplossingen besproken op het Food Safety Event

Meldplicht NVWA: dilemma's en oplossingen besproken op het Food...

De voedingsindustrie heeft een eigen verantwoordelijkheid om geen onveilige producten en grondstoffen in de handel te brengen. Onveilige...

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten te waarborgen

Food Safety Event: Praktische maatregelen om duurzaamheid in de keten...

Als de voedselindustrie de verspilling tegen 2030 wil halveren, is er nog veel werk aan de winkel. Kan een certificering daarbij helpen? In de laatst...

Safe met Roos: zet de eiwittransitie kwaliteitsmanagement in beweging?

Safe met Roos: zet de eiwittransitie kwaliteitsmanagement in beweging?

De Gezondheidsraad adviseert Nederlanders 60 procent plantaardige eiwitten te eten en 40 procent dierlijke eiwitten. De eiwittransitie is nodig om de...