Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na salmonellabesmetting

Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na salmonellabesmetting
Pablo Perversi, vertrekkend chief innovation, sustainability & quality officer bij Barry Callebaut

Pablo Perversi, verantwoordelijk voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit bij Barry Callebaut, stapt op. Dat maakt de chocoladeproducent bekend.

Pablo Perversi, chief innovation, sustainability & quality officer, heeft beslist om zijn carrière elders voort te zetten, zo vermeldt het persbericht van het concern. Hij verlaat op 1 september het bedrijf. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Salmonellabesmetting in fabriek

Zijn vertrek volgt een week nadat de Belgisch-Zwitserse chocoladegigant te kampen kreeg met een salmonellabesmetting in zijn fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze. In Wieze staat de grootste chocoladefabriek ter wereld.

Miljoenen schade

De financiële schade door het stopzetten van de productie bij Barry Callebaut en de bedrijven aan wie het levert, loopt in de miljoenen. Sommige klanten willen dat verhalen op de chocoladefabrikant omdat die volgens hen niet snel genoeg communiceerde en ingreep.

Foto: Ilvo

DNA-sequencing pathogenen handig voor producent: een overzicht

In de voedingsindustrie is het nauwkeurig traceren van bacteriële contaminatie cruciaal voor het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit....

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert

Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de...

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Tönnies Group neemt deel Duitse activiteiten over van Vion

Bedrijfsovernames in voeding 2024: Tönnies Group neemt deel Duitse...

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....

VMT-webinars over MOAH: Hoe dealt de voedingsindustrie ermee?

VMT-webinars over MOAH: Hoe dealt de voedingsindustrie ermee?

MOAH en MOSH vormen een groeiende uitdaging voor de voedingsindustrie. Want hoe moet de voedingsindustrie nou omgaan met de nieuwe actielimieten die...

Gezond snacken, wat wil de consument? Zo spelen Amerikaanse snackproducenten in op trends

Gezond snacken, wat wil de consument? Zo spelen Amerikaanse...

Hoe spelen Amerikaanse snackproducenten in op veranderende eetpatronen van de consument? De populariteit van afslankmedicijnen zoals Ozempic en...

Foto: Eurofins

Pesticidecocktails: zo ga je er in de praktijk mee om

Sinds jaar en dag maken landbouwers gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om schade aan gewassen te beperken. Wet- en regelgeving schrijven voor...

Foto: FSSC 22000

FSSC 22000 versie 6 krijgt GFSI-erkenning

Foundation FSSC meldt dat de nieuwste versie van hun schema, FSSC 22000 versie 6, op 23 augustus 2024 de Global Food Safety Initiative (GFSI)...

Binnen de Nederlandse zuivelindustrie wordt de voedselveiligheid van rauwe melk geborgd door middel van een structureel monitoringsprogramma op contaminanten en residuen. (Foto: Klaas Eissens, Qlip)

Kwaliteit Nederlandse melk nog altijd ongeëvenaard, nieuwe...

De Nederlandse zuivelsector staat internationaal bekend om de gegarandeerd hoge productkwaliteit. Rauwe melk is de basisgrondstof waarvan alle...