Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na salmonellabesmetting

Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na salmonellabesmetting
Pablo Perversi, vertrekkend chief innovation, sustainability & quality officer bij Barry Callebaut

Pablo Perversi, verantwoordelijk voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit bij Barry Callebaut, stapt op. Dat maakt de chocoladeproducent bekend.

Pablo Perversi, chief innovation, sustainability & quality officer, heeft beslist om zijn carrière elders voort te zetten, zo vermeldt het persbericht van het concern. Hij verlaat op 1 september het bedrijf. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Salmonellabesmetting in fabriek

Zijn vertrek volgt een week nadat de Belgisch-Zwitserse chocoladegigant te kampen kreeg met een salmonellabesmetting in zijn fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze. In Wieze staat de grootste chocoladefabriek ter wereld.

Miljoenen schade

De financiële schade door het stopzetten van de productie bij Barry Callebaut en de bedrijven aan wie het levert, loopt in de miljoenen. Sommige klanten willen dat verhalen op de chocoladefabrikant omdat die volgens hen niet snel genoeg communiceerde en ingreep.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur Bakkerswereld

Foto: shutterstock

Medewerker FrieslandCampina overleden door bedrijfsongeval

Een medewerker van FrieslandCampina is donderdagmiddag om het leven gekomen door een ongeluk op de productielocatie in het Friese Gerkesklooster. De...

COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV 

COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV

UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in...

Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) op zoek naar nieuwe directeur

Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) op zoek...

Arry Verhage stopt eind dit jaar als directeur bij Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). De afgelopen 8 jaar was Verhage actief...

Vergrijzing en ondernemingsgroei leiden tot toenemend tekort productiemedewerkers

Vergrijzing en ondernemingsgroei leiden tot toenemend tekort...

De vraag naar goedgeschoolde productiemedewerkers in de voedingsindustrie in regio Rijnmond neemt de komende jaren hard toe. Deze tekorten komen door...

Nikolaas Vles volgt Gisella Frijlink op als CEO van NIZO

Nikolaas Vles volgt Gisella Frijlink op als CEO van NIZO

Nikolaas Vles is per 1 september 2023 benoemd tot CEO van NIZO Group. Hij volgt Gisella Frijlink op.

Foodvalley NL krijgt nieuwe voorzitter: 'We willen systeemverandering stimuleren'

Foodvalley NL krijgt nieuwe voorzitter: 'We willen systeemverandering...

Foodvalley NL verwelkomt per 1 september Linda Broekhuizen als nieuwe voorzitter. Broekhuizen werkte hiervoor bij de Nederlandse Ontwikkelingsbank...

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Grisja Lobbestael zal vanaf 1 maart Dirk Torfs opvolgen als nieuwe directeur van Flanders Make. Torfs treedt wegens gezondheidsredenen terug bij het...

Grootste Duitse foodbeurs Anuga krijgt nieuwe baas

Grootste Duitse foodbeurs Anuga krijgt nieuwe baas

Koelnmesse heeft Jan Philipp Hartmann aangesteld als nieuwe directeur van Anuga in het Duitse Keulen. Hartmann gaat Stefanie Mauritz vervangen per 1...