Barry Callebaut wil met AI nieuwe standaard in innovatie ontwikkelen
Barry Callebaut gaat samenwerken met AI-bedrijf NotCo om kunstmatige intelligentie toe te passen bij de ontwikkeling van chocolade-recepten.

Barry Callebaut gaat samenwerken met AI-bedrijf NotCo om kunstmatige intelligentie toe te passen bij de ontwikkeling van chocolade-recepten.
Voor abonneesDuurzaamheidswetten zoals de CSRD, CSDDD en de EUDR houden bedrijven bezig. Hoe bereid je je als producent goed voor op deze wetgeving? Hoe verzamel je de juiste data? En hoe zorg je dat het niet té veel tijd kost? VMT sprak met Chris Oskam, head of sustainability bij Tony's Chocolonely, over hoe zij hiermee omgaan. "Uitstel en versoepeling creëert onduidelijkheid voor producenten." Dit is het elfde artikel in een serie.

De druk op de cacaoketen groeit. Extreem weer, stijgende prijzen en schaarste vragen om nieuwe oplossingen. Hier zetten Barry Callebaut, Cargill, Greencovery en Choruba op in.

De wereldwijde cacaocrisis lijkt richting een einde te gaan, nu betere oogsten in Zuid-Amerika en een afnemende vraag voor het tweede jaar op rij voor een cacao-overschot lijken te zorgen. Dat concludeert persbureau Bloomberg na gesprekken met analisten en handelaren.
Voor abonneesDuurzaamheidswetten zoals de CSRD, CSDDD en de EUDR houden bedrijven bezig. Hoe bereid je je als producent goed voor op deze wetgeving? Hoe verzamel je de juiste data? En hoe zorg je dat het niet té veel tijd kost? VMT sprak met Klaas Cuperus, duurzaamheidsmanager bij Nestlé. "De EUDR wordt een license to operate. Als je niet compliant bent, mag je gewoon niet meer leveren." Dit is het zevende artikel in een serie.

De chocoladerepen van Chokay zijn gemaakt zonder toegevoegde suikers. Het geheim achter de receptuur? Dat zijn agavevezels - ook wel agave inuline genoemd. Die geven de chocoladereep een zoete smaak.
Voor abonneesNestlé lanceerde in februari de KitKat® Tablets. Deze chocoladerepen worden geproduceerd in een nieuwe fabriek van Nestlé in Bulgarije. VMT kreeg de gelegenheid om de fabriek te bezoeken en sprak onder andere met Louise Barrett, Head of R&D bij Nestlé, over de ontwikkeling van het product.

Nestlé en ofi willen ongeveer 25.000 boeren in Brazilië, Ivoorkust en Nigeria trainen en ondersteunen om hun boerderijen om te schakelen naar agroforestry en het beheer van gewasresten te implementeren. Ze willen ze trainen in de volgende praktijken.
Voor abonneesIn februari 2022 ontdekte het Verenigd Koninkrijk een salmonella-uitbraak met behulp whole genome sequensing (WGS). Al snel volgden meldingen uit andere landen. Onderzoek naar het consumptiegedrag van consumenten en microbiologische analyses wezen chocoladeproducent Ferrero in België aan als de bron. Wat kunnen we leren uit de recente studie die alle details van deze ernstige salmonellabesmetting in kaart bracht?
Voor abonneesLidl roept AlpenFest Style Salted Mini Pretzels (met chocolade) terug vanwege een mogelijk branderig gevoel bij consumptie.