Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur Bakkerswereld

Foto: Bakker Ammerlaan

Bakker Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'

Rob Janmaat is kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...

Foto: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...

Zeelandia reorganiseert: 'Consument koopt steeds vaker bij supermarkt'

Zeelandia reorganiseert: 'Consument koopt steeds vaker bij supermarkt'

Koninklijke Zeelandia Groep gaat haar activiteiten in Nederland reorganiseren. Het is onvermijdelijk dat hierbij arbeidsplaatsen komen te vervallen....

Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van brood

Vacuüm koelen: nieuwe energiebesparende techniek bij bereiden van...

Vacuüm koelen is de nieuwste techniek in het broodbereidingsproces. Het zorgt voor stand in het product en bespaart energie bij bakker en consument....

Voedertarwe lijkt goed te werken in dosa's. Foto-credit: Tess Janssen

Voedertarwe in de tortilla? Eerste resultaten lijken veelbelovend

Kun je voedertarwe inzetten voor menselijke consumptie, voor hoogwaardige bakproducten zelfs? Met die vraag en een paar zakken Flevolandse tarwe...

Vandemoortele steekt €25 miljoen in nieuwe fabriek voor viennoiserie

Vandemoortele steekt €25 miljoen in nieuwe fabriek voor viennoiserie

Producent van onder meer bake-off voor de bakkerij, Vandemoortele, investeert €25 miljoen in een nieuwe fabriek in Bretagne, Frankrijk. De fabriek...

De samenstelling van bakkerszout wordt anders. Foto: Pavel Neznanov - Unsplash

Bakkerij zet in op nieuwe samenstelling bakkerszout: minder natrium,...

De bakkerijbranche gooit hoge ogen in de Nederlandse levensmiddelenbranche als het gaat om zoutreductie. Vandaag maakt zij nieuwe stappen in deze...

Pablo Perversi, vertrekkend chief innovation, sustainability & quality officer bij Barry Callebaut

Kwaliteitsdirecteur Barry Callebaut vertrekt week na...

Pablo Perversi, verantwoordelijk voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit bij Barry Callebaut, stapt op. Dat maakt de chocoladeproducent bekend.

Cluster bakkerij- en maatschappelijke organisaties pakt probleem aan: 'Nederland bakt dagelijks 700.000 broden te veel'

Cluster bakkerij- en maatschappelijke organisaties pakt probleem aan:...

Dagelijks worden in Nederland 700.000 broden per dag te veel gebakken. Ongeveer de helft daarvan wordt verspild door consumenten thuis. Ook in de...

Vacüum koelen bij een korter bakproces, zorgt ervoor dat het product niet terugzakt maar standhoudt, zoals op de foto links. Foto's: Weber Cooling.

Zo bak je brood door te koelen: een vacuüm gekoeld product zakt niet...

Vacuüm koelen zorgt ervoor dat brood dat uit de oven komt zijn vorm en volume behoudt, een krokantere korst krijgt en een zeer malse kruim. De...