Jaaroverzicht podcasts: Wereldwijde trends in plantaardig, startups en corona

VMT nam dit jaar 18 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kunt u ze allemaal gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Dit jaar heeft VMT podcasts gemaakt over een variatie van onderwerpen. Uiteraard kwam corona aan bod, ook in podcasts waar dat niet het hoofdonderwerp was.

Corona

Tijdens de eerste coronagolf sprak VMT met fabrikant Heemskerk over produceren in coronatijd. Commercieel directeur Jantine Heemskerk vertelde welke enorme flexibiliteit een dergelijke crisis van een versfabriek vergt.

Startups


En hoe gingen startups met de coronacrisis om? Flexibiliteit en creativiteit waren essentieel. “We leren wederom hoe voorzichtig we moeten omspringen met onze voedselproductie, dat we moeten waken voor overproductie en moeten nadenken over de spreiding over de verschillende afzetmarkten.”

Tegenover de startups staan de multinationals. VMT sprak met Carla Hilhorst, executive vice president R&D Foods and Refreshment bij Unilever.

Wereldwijde trends in plantaardige eiwitten

Als er een trend de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen, is het die van plantaardige eiwitten! VMT sprak met startups wereldwijd en met Proveg over de trends die ze zien op verschillende continenten.

Overige onderwerpen plus luisterartikelen: van allergenen tot listeria

We maakten van een scala aan onderwerpen ook een podcast. Dat varieerde van een interview met Jan Beuving, directeur van Tasty Basics, winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020 tot een interview met allergenenexpert Geert Houben van TNO.

U vindt alle podcasts terug op deze pagina