Jaaroverzicht podcasts: Wereldwijde trends in plantaardig, startups en corona

Jaaroverzicht podcasts: Wereldwijde trends in plantaardig, startups en corona

VMT nam dit jaar 18 podcasts op. Tijdens de kerstvakantie kunt u ze allemaal gratis beluisteren. In dit artikel zetten we ze allemaal op een rij.

Dit jaar heeft VMT podcasts gemaakt over een variatie van onderwerpen. Uiteraard kwam corona aan bod, ook in podcasts waar dat niet het hoofdonderwerp was.

Corona

Tijdens de eerste coronagolf sprak VMT met fabrikant Heemskerk over produceren in coronatijd. Commercieel directeur Jantine Heemskerk vertelde welke enorme flexibiliteit een dergelijke crisis van een versfabriek vergt.

Startups


En hoe gingen startups met de coronacrisis om? Flexibiliteit en creativiteit waren essentieel. "We leren wederom hoe voorzichtig we moeten omspringen met onze voedselproductie, dat we moeten waken voor overproductie en moeten nadenken over de spreiding over de verschillende afzetmarkten."

Tegenover de startups staan de multinationals. VMT sprak met Carla Hilhorst, executive vice president R&D Foods and Refreshment bij Unilever.

Wereldwijde trends in plantaardige eiwitten

Als er een trend de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen, is het die van plantaardige eiwitten! VMT sprak met startups wereldwijd en met Proveg over de trends die ze zien op verschillende continenten.

Overige onderwerpen plus luisterartikelen: van allergenen tot listeria

We maakten van een scala aan onderwerpen ook een podcast. Dat varieerde van een interview met Jan Beuving, directeur van Tasty Basics, winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2020 tot een interview met allergenenexpert Geert Houben van TNO.

U vindt alle podcasts terug op deze pagina

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...