Plantbased trends around the world, editie Nieuw-Zeeland: 'We moeten al onze plantaardige eiwitten importeren' (podcast)

Plantbased trends around the world, editie Nieuw-Zeeland: 'We moeten al onze plantaardige eiwitten importeren' (podcast)

Dit is de derde editie van de podcastserie Plantbased Trends around the world. In deze editie gaat het over de trends in plantaardig in Nieuw-Zeeland en Hongarije. VMT spreekt met Kati Ohens. Zij richtte samen met haar Hongaarse zakenpartner Csaba Hetenyi Plantcraft op, een startup met grote plannen.

De Nieuw-Zeelandse Kati Ohens merkte tijdens het begeleiden van een vegan challenge dat deelnemers vooral moeite hadden om lekkere vegan vleeswaren te vinden. Dat is het segment waar Ohens zich met Plantcraft op richt. Met de VS als eerste markt. Begin 2021 lanceren ze aldaar hun eerste product.

Kati vertelt in de podcast over de ontwikkeling van plantaardig in Nieuw-Zeeland, een eiland groot in de vlees- en zuivelindustrie. Ze gaat ook in op de trend van clean label vleesvervangers, de onverwachte positieve effecten van de coronacrisis en nog veel meer.

Beluister hier de podcast:

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

5 trends: cruciale R&D-ontwikkelingen in zuivel en zuivelalternatieven

Ingrediëntenleverancier International Flavors & Fragrances (IFF) heeft minutieus in kaart gebracht wat de leidende trends gaan worden voor zuivel en...

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂

Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben...

Het Finse Solar Foods heeft de start aangekondigd van een eerste commerciële fabriek voor de productie van het eiwit Solein®. Dit eiwit, afkomstig...

Cargill zet vol in op fermentatie

Cargill's antwoord op vraag naar minder ultraprocessed is...

Niels Boetje, leider van Cargill Nederland vertelt aan VMT dat de multinational inzet op fermentatie als antwoord op de consumentenvraag naar...

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in Wageningen

IFF nestelt zich met co-creatiecentrum naast voedselfabrikanten in...

IFF, een wereldwijde producent van smaak- en geurstoffen voor de voedingsindustrie, opent donderdag 18 april een nieuw co-creatiecentrum in...

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een goed alternatief voor halfvolle melk (podcast)

Plantaardig versus zuivel: deze plantaardige variatie op melk is een...

Hoe vergelijk je de verschillende plantaardige alternatieven op melk zoals soja, haver en amandel met halfvolle melk? Onderzoeker Peter de Jong...

Beeld: Rival Foods

Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige...

Rival Foods opent deze zomer een nieuwe productielocatie. Met de nieuwe locatie is het volgens de producent mogelijk om de distributie van de...

Foto: ProVeg

Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...