
‘Als het mogelijk is, stappen voor zoveel mogelijk producten over op plantaardig’, vertelt Manfred Aben, verantwoordelijk voor het Unilever...
‘Als het mogelijk is, stappen voor zoveel mogelijk producten over op plantaardig’, vertelt Manfred Aben, verantwoordelijk voor het Unilever...
Wat maakt dat de mainstream consument meer vleesvervangers eet? Smaak natuurlijk, dat weet iedereen, maar wat is nog meer van invloed? In recent...
De Nederlander eet gezonder. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde voedselconsumptiepeiling van het RIVM. Ze eten meer plantaardige producten zoals...
GEA deed een onderzoek onder chef-koks uit 11 landen. 43% van de ondervraagde koks denkt dat in 2040 zo’n 26-50% van alle gerechten met alternatieve...
De markt voor zuivelvervangers kan richting 2030 nog sterker toenemen dan die voor vleesvervangers. Plantaardige vervangers voor kaas en yoghurt...
Redefine Meat introduceert vijf nieuwe plantaardige producten onder het merk New-Meat. Tegelijkertijd met de introductie van de productie kondigt het...
Vleesvervangers zijn de afgelopen paar jaar flink in populariteit gestegen. Daarmee is ook de kwaliteit en variatie toegenomen. Tegelijkertijd...
Na vleesvervangers zijn plantaardige alternatieven voor kaas bezig met een opmars. In de schappen zijn steeds meer van deze producten te vinden. Maar...
Van kaas tot koffieboon, een groot deel van ons voedsel wordt gefermenteerd, vaak al millennia lang. Fermentatie staat al een aantal jaar weer volop...
In hun nieuwe boek '77 fabels en feiten rond plantaardige voeding' scheiden Sytske de Waart en Hans Kraak de feiten van de fabels over plantaardig...