Food Safety Event: Hoe AI de risico's in de voedselketen identificeert
Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de...
Hoe kan AI ondersteunen in het identificeren en beoordelen van voedselveiligheidsrisico's? Op welke manieren pas je dit toe? En wat zijn de...
Wordt het voedsel veiliger dan ooit als we AI gaan inzetten voor het voorspellen van nieuwe en bestaande voedselveiligheidsrisico's op grondstoffen?...
De gezondheidseffecten van de kernrampen in Tsjernobyl en Fukushima echoën nog altijd na. In Oekraïne loert echter een nieuw gevaar voor de...
Welke beheersmaatregelen kun je nemen tegen milieucontaminanten, zoals BBP en PFAS in voeding? Welke nieuwe voedselveiligheidsrisico's brengt de...
Mycotoxines, giftige stoffen die door schimmels worden gemaakt, zijn vanwege klimaatverandering een steeds groter probleem voor voedselproducenten....
Voedselproducenten die een groot aantal verschillende grondstoffen verwerken, hebben een sleutelrol in het verlagen van de ziektelast van Listeria...
Wageningen Food Safety Research (WFSR) heeft met Birgit Loos een nieuwe algemeen directeur gevonden die graag vragen stelt. Nieuwsgierigheid en de...
Wat zijn PFAS's precies? Hoe groot is deze groep stoffen precies? Waar komt het vandaan en in welke voedingsmiddelen zijn ze te vinden? Hoe ziet de...
Graanverwerkers hebben regelmatig te maken met aanwezigheid van toxische ergot alkaloïden (EA). Europa heeft sinds begin 2022 nieuwe limieten, maar...
Drinkwater, vis, eieren, vlees maar ook groentes. Allemaal zaken die we op min of meer dagelijkse basis tot ons nemen, maar die ook een bron kunnen...