
Voedselproducenten die een groot aantal verschillende grondstoffen verwerken, hebben een sleutelrol in het verlagen van de ziektelast van Listeria...
Voedselproducenten die een groot aantal verschillende grondstoffen verwerken, hebben een sleutelrol in het verlagen van de ziektelast van Listeria...
Wageningen Food Safety Research (WFSR) heeft met Birgit Loos een nieuwe algemeen directeur gevonden die graag vragen stelt. Nieuwsgierigheid en de...
Wat zijn PFAS's precies? Hoe groot is deze groep stoffen precies? Waar komt het vandaan en in welke voedingsmiddelen zijn ze te vinden? Hoe ziet de...
Graanverwerkers hebben regelmatig te maken met aanwezigheid van toxische ergot alkaloïden (EA). Europa heeft sinds begin 2022 nieuwe limieten, maar...
Drinkwater, vis, eieren, vlees maar ook groentes. Allemaal zaken die we op min of meer dagelijkse basis tot ons nemen, maar die ook een bron kunnen...
WUR is dankzij het toepassen van kunstmatige intelligentie in wetenschappelijke literatuur onbekende illegale stoffen op het spoor gekomen. Een...
Een jonge vrouw kreeg in november 2020 een anafylactische reactie na het eten van een roggebroodje. De vrouw wist dat ze een lupine-allergie had,...
DE WEEK VAN VMT - Whole Genome Sequencing (WGS) zal steeds vaker worden ingezet om pathogenen te kunnen traceren. Beleidsmakers zetten verder in op...
De voedselproductie moet circulair worden, aldus landbouwminister Schouten. Dit betekent dat allerlei reststromen weer terug in het...
Al bijna twintig jaar wordt wetenschappelijk bewijs noodzakelijk geacht in Europees levensmiddelenrecht, voor de beoordeling van positieve en...