Voedselfraude: hoe krijg je als QA'er zicht op de risico's?

Voedselfraude: hoe krijg je als QA'er zicht op de risico's?

Als QA'er ben je verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid. Een echte voedselfraudeur zit de QA'er in de weg. Hoe kan je als QA'er fraude herkennen en voorkomen? Tijdens het Food Safety Event op 20 november geven drie experts een interactieve sessie over de drijfveren van fraudeurs.

Tijdens deze interactieve sessie over voedselfraude duiken we in de drijfveren achter voedselfraude en verkennen we welke maatregelen écht effectief zijn om fraude te voorkomen of tijdig te signaleren.

Voedselfraude verschilt wezenlijk van andere voedselveiligheidsrisico’s: er is altijd sprake van opzet, meestal gedreven door financieel gewin. Het kan zich overal in de keten voordoen en de kans op fraude hangt sterk af van de omstandigheden. Een hoge pakkans werkt bijvoorbeeld afschrikwekkend.

Sprekers

In deze sessie krijg je door drie experts inzicht in verschillende vormen van voedselfraude én handvatten om hier als QA-professional grip op te krijgen. Vanuit wetenschappelijke, praktische en technologische invalshoeken leer je hoe je fraude kunt herkennen, ontmoedigen en opsporen.

Drie experts begeleiden deze sessie: Prof. Saskia van Ruth (University College Dublin) – een absolute autoriteit op het gebied van voedselfraude en voedselintegriteit, Hans van der Moolen, specialist bij Eurofins op het gebied van detectietechnologie en voedselfraude, Frank Cederhout van Deloitte, specialist op het gebied van economische voedselfraude.

Prof. Saskia van Ruth, Professor of Food Supply Chain Intergrity, University College Dublin
Hans van der Moolen, Manager Expertise Center & International Food Integrity Specialist, Eurofins
Frank Cederhout, Director | Forensic & Dispute Services, Deloitte

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.