Dit komt er qua Europese wetgeving de komende jaren op de industrie af  

Dit komt er qua Europese wetgeving de komende jaren op de industrie af  
Beeld: Shutterstock

Europese wetswijzigingen hebben gevolgen voor de Nederlandse wetgeving. Wat kunnen we de komende tijd verwachten aan Europese beleidsontwikkelingen? Hoe kunnen producenten voorbereid zijn op de eisen van morgen? Wat zijn de plannen van de Europese Unie. Bo Dohmen, senior manager nutrition & health bij FoodDrinkEurope, vertelt tijdens het Food Law Event op 10 juni meer over dit actuele onderwerp.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.    

Food Law Event 2025

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen. 

Toekomst van Europese wetgeving: wat komt er op ons af?

Het wetgevingslandschap voor de voedingsindustrie verandert sneller dan ooit. Hoe kunnen producenten voorbereid zijn op de eisen van morgen? Welke wetswijzigingen gaan de industrie de komende jaren vormgeven? En vooral, hoe blijven producenten compliant in een wereld van groeiende wetgeving? Bo Dohmen van FoodDrinkEurope vertelt meer over de verwachte beleidsontwikkelingen voor de Europese voedselwetgeving. Wat zijn de plannen van de Europese Unie? Van duurzaamheidswetgeving tot etikettering en claims: welke wetgeving kunnen we nog verwachten en hoe kunnen producenten hier het beste mee omgaan?  

Europese wetgeving: spreker

In deze plenaire sessie vertelt Bo Dohmen, senior manager nutrition & health bij FoodDrinkEurope, alles over aankomende Europese beleidsontwikkelingen. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Bo Dohmen.  

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan. 

Bekijk het volledige programma

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesOp de klaagbank: 4 tips voor gebruik van duurzaamheidsclaims
  2. Voor abonneesStartup Vivici maakt wei-eiwit via precisiefermentatie: 'We willen gezondheidsbewuste en duurzame consument aanspreken'
  3. Albert Heijn toont Nutri-Score bij alle producten, ook A-merken
  4. Voor abonneesHoogleraar pleit voor milde scheiding: 'Kijk naar functionaliteit in plaats van zuiverheid bij productontwikkeling'
  5. Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: metaaldeeltjes in toffee mix Kruidvat
  6. Eiwit uit insecten, kan de bakkerij daar iets mee?
  7. 12-03 | VMT webinar Food Safety by Design
  8. Voor abonneesBotulisme mogelijk door fabricagefout treklipje: recall tonijn in blik
  9. 26/03/2025 | VMT Webinar: Ultrabewerkte voeding in de spotlight
  10. Voor abonneesHoe ontwikkelde Flora Food Group de papieren boterkuip? 'Klikgeluid bij sluiten essentieel'
  1. Voor abonneesVreugdenhil: 'Elektrificatie hapert door ongelijk speelveld op het net'
  2. Voor abonneesFijne vakantie? Norovirusuitbraak treft ruim 100 passagiers cruiseschip
  3. Europese Commissie doet voorstel voor versoepeling CSRD en CSDDD: met name versoepeling mkb
  4. Voor abonneesVernieuwd Handboek Additieven: 11 tips van de NVWA
  5. Belgische recalls en waarschuwingen februari: verkeerde houdbaarheidsdatum moka-taart
  6. Productinnovaties februari: Crisp introduceert maaltijden met regeneratief geteelde 'No Shit' groenten
  7. Oprichters Ben & Jerry's overwegen ijsmerk terug te kopen van Unilever
  8. GesponsordAptean 2025 Trendrapport: Groei, AI en efficiëntie in de voedings- en drankensector
  9. Nieuwe voedselmachines 2025: Domino introduceert Dx-Serie lasercodeersystemen voor drankenfabrikanten
  10. Nestlé introduceert 'KitKat Tablets' en verdubbelt productiecapaciteit