Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare helpt AKSV bij borgen voedselveiligheid

Normec Foodcare en branchevereniging AKSV gaan samenwerken om voedselveiligheid en kwaliteit te borgen in de gemaksvoedingsindustrie. De samenwerking belooft ondersteuning op het gebied van regelgeving, kennisdeling en educatie.

Voor de Algemene Kokswaren en snackproducenten Vereniging (AKSV) markeert deze samenwerking een primeur. Normec Foodcare gaat de branchevereniging ondersteunen met kennis en expertise op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. De vereniging deelt deze kennis vervolgens met haar leden via publicaties, bijeenkomsten en trainingen. Normec Foodcare krijgt door de samenwerking toegang tot het netwerk van AKSV. Zo kan Normec Foodcare naar eigen zeggen beter inspelen op ervaringen en signalen vanuit de praktijk.

Samenwerkingsverband

“De voedingsindustrie staat voor diverse uitdagingen, zoals het verminderen van suiker, zout en conserveringsmiddelen in producten, het gebruik van duurzame verpakkingen en het waarborgen van voedselveiligheid", aldus Aldo Evers, Senior Technisch Specialist bij Normec Foodcare. Volgens Evers kunnen beide bedrijven door deze samenwerking beter inspelen op actuele behoeftes in de voedingsindustrie. Jan Aaltzen Linde, voorzitter van AKSV, vult aan: “Onze leden maken producten die voldoen aan de hoogste standaarden en strenge wettelijke eisen op het gebied van kwaliteit, gezondheid en voedselveiligheid. De samenwerking met Normec Foodcare biedt leden toegang tot extra kennis en ondersteuning om deze verantwoordelijkheid goed in te vullen.”

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.