AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish, producent van verse en bereide visproducten, gaat fruit- en kruidenextract gebruiken om hun gepaneerde, gebakken visproducten te beschermen tegen Listeria monocytogenes.

Kwaliteitsgarantie

Uit het onderzoek blijkt dat door fruit- en kruidenextract te gebruiken, visproducten in de kern beschermd kunnen worden tegen Listeria. Het fruit- en kruidenextract wordt ook gebruikt in de gepaneerde en gebakken korst van de visproducten. Ook dit kan de voedselveiligheid van het product verhogen, aldus AMfish. Fruit- en kruidenextract heeft volgens het Voedingscentrum een antioxiderende werking.

Op basis van de testen en het monitoringsprogramma garandeert AMfish een houdbaarheid van productie, plus negen dagen voor de gepaneerde, gebakken visproducten. AMfish: ‘AMfish blijft actief zoeken naar nieuwe manieren om de kwaliteit en voedselveiligheid van haar producten te verbeteren en te waarborgen.’

Eiwitmeting brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en plantaardige eiwit in kaart

Eiwitmeting brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke...

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo populair geworden, kan dat ook met voedingsadvies?'

De potentie van personalized nutrition: 'Fitnesstrackers zijn zo...

Krijgt Personalized Nutrition (PN) een boost door de recente ontwikkelingen in Artificial Intelligence? 3 startups actief in PN en een expert...

Beeld: Shutterstock

Startup Cradle gebruikt AI om sneller en duurzamer eiwitten te...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit in Singapore

The Protein Brewery krijgt novelfoods-goedkeuring voor schimmeleiwit...

Het Nederlandse bedrijf The Protein Brewery kreeg een novel foods goedkeuring in Singapore voor het schimmeleiwit Fermotein. Dit betekent dat het...

Beeld: Pointer

Unilever en McDonald's reageren op onderzoek over reclame voor...

De afgelopen zes jaar werd voor €4,2 miljard advertentieruimte ingekocht voor ongezonde voeding, blijkt uit onderzoek van Pointer. Unilever kocht de...

Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel

Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel

Foodbedrijven waaronder startups en scale-ups kunnen in de pilot plant van NIZO terecht voor de ontwikkeling van plantaardige alternatieven voor...

Wat zijn de gezondheidseffecten van zetmeelderivaten? Avebe en UMCG zoeken het uit

Wat zijn de gezondheidseffecten van zetmeelderivaten? Avebe en UMCG...

Avebe en UMCG ontvangen € 1,4 miljoen subsidie voor het project Fibers. Het bedrijf en de universiteit zoeken uit wat de gezondheidseffecten zijn van...

Beeld: HAK

Productinnovaties februari: Biologische teelt HAK

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van februari: Biologische teelt HAK en speciaal bier met laag...