AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish: 'Fruit- en kruidenextract beschermt visproducten tegen Listeria'

AMfish, producent van verse en bereide visproducten, gaat fruit- en kruidenextract gebruiken om hun gepaneerde, gebakken visproducten te beschermen tegen Listeria monocytogenes.

Kwaliteitsgarantie

Uit het onderzoek blijkt dat door fruit- en kruidenextract te gebruiken, visproducten in de kern beschermd kunnen worden tegen Listeria. Het fruit- en kruidenextract wordt ook gebruikt in de gepaneerde en gebakken korst van de visproducten. Ook dit kan de voedselveiligheid van het product verhogen, aldus AMfish. Fruit- en kruidenextract heeft volgens het Voedingscentrum een antioxiderende werking.

Op basis van de testen en het monitoringsprogramma garandeert AMfish een houdbaarheid van productie, plus negen dagen voor de gepaneerde, gebakken visproducten. AMfish: ‘AMfish blijft actief zoeken naar nieuwe manieren om de kwaliteit en voedselveiligheid van haar producten te verbeteren en te waarborgen.’

  1. Biodiversiteit bevorderen met zuivel? Scale-up maakt boter met lokale ‘on’kruiden
  2. Productontwikkelaars moeten buiten de lijntjes kunnen kleuren: ‘het zijn tovenaars, laat ze toveren’
  3. Redefine Meat pakt uit met geprinte vleesvervangers in Week zonder Vlees
  4. Nieuw innovatiecentrum moet smaak en textuur plantaardige producten verbeteren
  5. Young R&D: 'Hoe kan ik creatieve ideeën het beste vertalen in het bedrijf?'
  6. Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie
  7. Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'
  8. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
  9. Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
  10. Startup maakt verse melk van noten: ‘De opschaling was het meest complex’
  1. Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D verder
  2. Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie
  3. VMT 1 (2023): Hoe deal je met suikerreductie?
  4. Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep
  5. Meer groente, minder suikerhoudende dranken en minder rood en bewerkt vlees: Nederlander eet gezonder
  6. Van Geloven over productverbetering: ‘Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen’
  7. Graseiwit in vleesvervangers? Schouten en Grassa onderzoeken mogelijkheden
  8. ‘Consumptie insecten kan aantrekkelijker worden bij benadrukken circulaire voordelen’
  9. Inspiratieloos? 3 hapklare trends op een rij
  10. Zo werkt NS Retail aan herformulering: ‘Het is spannend om aan hardlopers te sleutelen’