Unilever investeert in Oekraïne met nieuwe fabriek

Unilever investeert in Oekraïne met nieuwe fabriek
Volgens het onderzoek van de WUR leiden vooral prijsstijgingen als gevolg van de oorlog tot problemen bij producenten en consumenten

Unilever gaat dit jaar een nieuwe fabriek bouwen in Oekraïne. Het levensmiddelenconcern wil hiermee 'inzet op de lange termijn laten zien in het land'.

Dat meldt ANP. In de nieuwe fabriek in hoofdstad Kyiv worden producten voor de persoonlijke verzorging gemaakt, vooral voor de lokale markt. Unilever investeert 20 miljoen euro in de fabriek, die naar verwachting volgend jaar operationeel zal zijn. De nieuwe locatie levert zo'n honderd nieuwe banen op.

Ondanks de oorlog in Oekraïne is Unilever ook nog steeds actief in Rusland. Vorig jaar besloot het concern de Russische tak helemaal apart te zetten. "Er gaat geen geld in en uit en we voeren geen goederen in Rusland in. Dat is een beter alternatief dan onze fabrieken daar aan een ander bedrijf verkopen of aan de Russische staat", zei topman Alan Jope vorige maand.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.