Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

De nieuwe fabriek van Hessing Supervers is de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa. Tenminste, dat zegt het bedrijf zelf. Begin maart zal er vanuit de nieuwe productielocatie elke dag duizenden groenten verwerkt worden tot verschillende groenteproducten.

Halverwege 2018 is Hessing Supervers gestart met de uitbreiding van bestaande productielocaties. Greenport Venlo was de meest logische keuze, dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland en huidige klanten. In de nieuwe fabriek komen honderd productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten. Op deze manier zorgt de groenteverwerker ervoor dat de productie consistent door kan blijven gaan. Naast het snijden van groenten wordt er ook aan toekomstige productinnovaties van maaltijden gewerkt, waaronder de verwerking van rauw vlees voor stoommaaltijden.

Duurzaamste fabriek van Europa

De nieuwe locatie voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen. Daarmee mag de fabriek van Hessing Supervers zich de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa noemen. Zo is er geen aansluiting op gas en wordt er via zonnepanelen energie opgewekt. Daarnaast zal de energie die vrijkomt bij het koelen van de producten gebruikt worden voor het verwarmen van de kantoren. “Ook gaan we uiterst economisch om met het water dat we gebruiken voor het wassen van onze producten. Doordat we nu qua locatie veel dichter bij teeltgebieden liggen en bij onze klanten, is er minder transport nodig’’, aldus Algemeen directeur Frank Hessing.

Meer werkgelegenheid

Verder biedt de opening van Hessing Supervers in Greenport Venlo extra veel banen in de regio. Een deel van de medewerkers zal vanuit andere vestigingen naar Hessing in Greenport Venlo overstappen, maar dit is niet genoeg om alle vacatures te vervullen. Hessing Supervers wil in haar personeelsbezetting, naast huidige medewerkers, ruimte geven aan werkzoekenden op alle niveaus uit de regionale arbeidsmarkt.

Te rijpe banaan belandt in koekje bij Albert Heijn

Te rijpe banaan belandt in koekje bij Albert Heijn

Sunt verwerkt vooral bananen die in Europese havens overtollig zijn. Nu verwerken ze ook bananen van Albert Heijn met een deukje of die te rijp zijn....

Oxfam: Cacaoboeren profiteren niet van hoge cacaoprijzen, grote chocoladebedrijven en handelaren wel

Oxfam: Cacaoboeren profiteren niet van hoge cacaoprijzen, grote...

Oxfam deed onderzoek naar het huidige cacaohandelssysteem. Ze presenteren het rapport tijdens de Wereldcacaoconferentie in Brussel. Conclusie:...

VLNR: dagvoorzitter Jan Arie Korevaar, Willemien Koning-Hoeve (CDA), Bart Millenaar (VVD), Jessika van Leeuwen (BBB), Lourens van Bruchem (SGP), Lara Sibbing (GL/PvdA).

'Doelen Farm-to-Fork en Green Deal hebben impact op voedselzekerheid'

In een tijd waarin geopolitieke spanningen en economische veranderingen de wereldwijde voedselvoorziening bedreigen, is het belangrijk dat Nederland...

Unilever zwakt duurzaamheidsdoelen af

Unilever zwakt duurzaamheidsdoelen af

Unilever zwakt een aantal duurzaamheidsdoelen af, waaronder de belofte om vanaf volgend jaar het verbruik van nieuw plastic te hebben gehalveerd. Nu...

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn CO2-uitstoot verminderen

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn...

Albert Heijn introduceert half om halfproducten die een combinatie zijn van kip en rundvlees. Dit product heeft een lagere CO2e-uitstoot dan regulier...

Joep Rats, NZO: "Er is een verdedigende houding ontstaan, omdat de sector zich aangevallen voelt. Dat is logisch. Maar het is belangrijk om samen naar oplossingen te zoeken in plaats van tegenover elkaar te staan."

NZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we...

De zuivelsector wordt vaak neergezet als 'heel vervuilend' en zou daarom sterk moeten worden teruggedrongen. Dat steekt Joep Rats, nu sinds enkele...

Beeld: Arla Foods Ingredients

Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd...

Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...