Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

Hessing Supervers opent 'meest duurzame' fabriek in Greenport Venlo

De nieuwe fabriek van Hessing Supervers is de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa. Tenminste, dat zegt het bedrijf zelf. Begin maart zal er vanuit de nieuwe productielocatie elke dag duizenden groenten verwerkt worden tot verschillende groenteproducten.

Halverwege 2018 is Hessing Supervers gestart met de uitbreiding van bestaande productielocaties. Greenport Venlo was de meest logische keuze, dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland en huidige klanten. In de nieuwe fabriek komen honderd productielijnen voor het snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten. Op deze manier zorgt de groenteverwerker ervoor dat de productie consistent door kan blijven gaan. Naast het snijden van groenten wordt er ook aan toekomstige productinnovaties van maaltijden gewerkt, waaronder de verwerking van rauw vlees voor stoommaaltijden.

Duurzaamste fabriek van Europa

De nieuwe locatie voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen. Daarmee mag de fabriek van Hessing Supervers zich de meest duurzame Groente VersFabriek van Europa noemen. Zo is er geen aansluiting op gas en wordt er via zonnepanelen energie opgewekt. Daarnaast zal de energie die vrijkomt bij het koelen van de producten gebruikt worden voor het verwarmen van de kantoren. “Ook gaan we uiterst economisch om met het water dat we gebruiken voor het wassen van onze producten. Doordat we nu qua locatie veel dichter bij teeltgebieden liggen en bij onze klanten, is er minder transport nodig’’, aldus Algemeen directeur Frank Hessing.

Meer werkgelegenheid

Verder biedt de opening van Hessing Supervers in Greenport Venlo extra veel banen in de regio. Een deel van de medewerkers zal vanuit andere vestigingen naar Hessing in Greenport Venlo overstappen, maar dit is niet genoeg om alle vacatures te vervullen. Hessing Supervers wil in haar personeelsbezetting, naast huidige medewerkers, ruimte geven aan werkzoekenden op alle niveaus uit de regionale arbeidsmarkt.