Alles over Groente

Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)

Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)

De start van de Dutch Food Week was afgelopen vrijdag in Arnhem in en rond de iconische Eusebiuskerk. Het motto dit jaar is: 'weet wat je eet'. Dat...

Onderzoek toont aan dat salades in Groot-Brittannië nog altijd regelmatig besmet zijn

Onderzoek toont aan dat salades in Groot-Brittannië nog altijd...

In december 2022 verscheen een publicatie in Journal of Food Protection over de veiligheid van verse sla en gemengde verse slamelanges. Onderzoekers...

Voor het drogen van de champost is in Ysselsteyn een bio-energiecentrale gebouwd.

Reststroom champignonteelt blijkt goed alternatief voor industriële...

Klimaatverandering en productiegedreven landbouw leiden tot een verschraling in de land- en tuinbouwsector. De oplossing kan liggen bij de...

1869880396

Gevaarlijke fluweelpootjes uit Zuid-Korea en China maken mensen ziek

Enoki paddenstoelen (fluweelpootjes) uit Zuid-Korea en China, die waren besmet met Listeria monocytogenes, hebben in de Verenigde Staten eind 2022...

Bijna 200 zieken door met doornappel verontreinigde spinazie

Bijna 200 zieken door met doornappel verontreinigde spinazie

Na onderzoek zijn de autoriteiten in Australië eind december 2022 achter de oorzaak gekomen van de bijna tweehonderd zieken die ziekteverschijnselen...

Ook minikomkommers kunnen besmet zijn

Ook minikomkommers kunnen besmet zijn

Eind december 2022 werden in Australië minstens twintig mensen ziek nadat ze met Salmonella Typhimurium besmette minikomkommers hadden gegeten.

Sprayen met bacteriofagen lost in de toekomst voedselveiligheidsproblemen op

Sprayen met bacteriofagen lost in de toekomst...

Canadese onderzoekers hebben een methode uitgevonden om bacteriofagen die bacteriën aanvallen, aan elkaar te koppelen in microscopisch kleine...

Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe ze met experts CO2-emissies in kaart bracht

Hoe pak je duurzaamheid praktisch aan? Foodbedrijf Vezet vertelt hoe...

Groentesnijderij Vezet wilde als elk bedrijf aan de slag met duurzaamheid. Hun grootste klant Albert Heijn vroeg hen om hun CO2-footprint in kaart te...

Door kou en hoge energieprijzen stijgen de kosten voor verschillende soorten groenten door lagere oogsten

Stijgende groenteprijzen door kou en energiekosten

Het is voor supermarkten moeilijker om de schappen te vullen met tomaten, paprika's, bloemkool, komkommer, aubergine, spitskool en ijsbergsla. Dit...

Vegetable processing and water quality: Dutch project researches water reuse and food safety

Vegetable processing and water quality: Dutch project researches...

Circular food systems call for efficient use of resources. In some countries, like the Netherlands, fresh produce decontamination is not allowed, and...