Hergebruik proceswater centraal tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Na vele verplaatsingen zal in maart Aqua Nederland dan eindelijk plaatsvinden. Evenementenhal Gorinchem op haar deuren op 15, 16 en 17 maart. Op de agenda staan alle uitdagingen waar de voedingsindustrie mee te maken heeft op het gebied van water: van schaarste tot hergebruik en zuivering van afvalwater.
Delen:

Naast de vertrouwde marktplaats voor nieuwe producten en diensten zet Aqua Nederland flink in op kennisdeling en netwerken op Next Level: de vernieuwde bovenetage in Evenementenhal Gorinchem. Hiermee wordt de beursvloer niet alleen uitgebreid in vierkante meters, maar ook in aanbod. Next Level wordt namelijk dé plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière.

Hier zijn onder andere diverse kennistheaters, de Innovatiestraat, de IKN-straat, drie proefopstellingen van Festo en advies- en ingenieursbureaus ingedeeld. De partners die op Next Level te vinden zijn, zijn onder andere KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV en M.J. Oomen Moerdijk.

Programma

Aqua Nederland brengt de waterbranche samen en verbindt een groot aantal losse netwerk- en kennisevents. Zo verzorgt Energie- en Grondstoffenfabriek een grootse inspiratiesessie, in het bijzonder interessant voor beleidsmakers en specialisten uit de watersector, met volop mogelijkheden om aansluitend te netwerken.

ENVAQUA verzorgt diverse TechTalks, Platform DIO geeft met een aantal bedrijven inspirerende live demonstraties van diverse software oplossingen. Ook zijn er weer drinkwaterbedrijven, zoals Waterbedrijf Groningen, van de partij om tijdens de Fitterijdemonstraties het vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan het publiek.

Alle waterpijlers komen aan bod

Om iedere professional uit de watersector op inhoudelijk niveau te bedienen worden op Next Level enkele doelgroepgerichte theaters ingericht. Het Watertheater krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag.

Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer. Met praktische sessies van partijen als TAUW, Sweco, IKT, Hoppenbrouwers Techniek, Eliquo, Evides Industriewater en H2O Biofouling Solutions B.V. is er voor ieder doelgroep voldoende kennis bij te wonen.

Proceswater Dinsdag

Op 15 maart presenteren bedrijven hun kennis, inzichten en best practices speciaal gericht op de industrie. Zo vertelt H2O Biofouling Solutions B.V. over het onderwerp ‘Biomonitoring als tool om inzicht te krijgen in effectiviteit biofouling bestrijding’, behandelt RWB Water ‘Chemievrije en Duurzame Koelwaterbehandeling’ en Evides Industriewater neemt de luisteraar mee langs ‘de weg van het water’.

Innovatiestraat

Tijdens Aqua Nederland worden er diverse innovaties uitgelicht in de Innovatiestraat op Next Level in samenwerking met Water Alliance. Onder andere Vislift BV, Nijhuis Industries, Waterstromen B.V., Munisense BV en Stadlandwater BV tonen hun nieuwste producten. Tevens vindt er een Innovatieborrel, gehost door Water Alliance, plaats op beurswoensdag om 17:00 uur op de Aqua Lounge.

Samen werken aan watertalent

Ook de watersector kampt met een tekort aan technische geschoold personeel. Vandaar dat hier tijdens de beurs aandacht aan wordt besteed. Samen met KNW, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, wordt een MBO studentenprogramma georganiseerd. De studenten krijgen een centraal kennisprogramma en gaan in groepjes met opdrachten de beursvloer op.

Bezoek Aqua Nederland

Bezoek Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem op 15, 16 en 17 maart. Vertegenwoordigers van de industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten, provincies en GWW sector komen de 350 exposanten bezoeken op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie, hemelwaterafvoer en -opvang, riooltechniek en rioolonderhoud. Bestel gratis tickets met code 2634.

Let op! Op www.aquanederland.nl/covid-19 lees je hoe Aqua Nederland een beursbezoek zo veilig mogelijk maakt.

Dit artikel is gesponsord door Aqua Nederland.