Hergebruik proceswater centraal tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Hergebruik proceswater centraal tijdens vakbeurs Aqua Nederland

Na vele verplaatsingen zal in maart Aqua Nederland dan eindelijk plaatsvinden. Evenementenhal Gorinchem op haar deuren op 15, 16 en 17 maart. Op de agenda staan alle uitdagingen waar de voedingsindustrie mee te maken heeft op het gebied van water: van schaarste tot hergebruik en zuivering van afvalwater.

Naast de vertrouwde marktplaats voor nieuwe producten en diensten zet Aqua Nederland flink in op kennisdeling en netwerken op Next Level: de vernieuwde bovenetage in Evenementenhal Gorinchem. Hiermee wordt de beursvloer niet alleen uitgebreid in vierkante meters, maar ook in aanbod. Next Level wordt namelijk dé plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière.

Hier zijn onder andere diverse kennistheaters, de Innovatiestraat, de IKN-straat, drie proefopstellingen van Festo en advies- en ingenieursbureaus ingedeeld. De partners die op Next Level te vinden zijn, zijn onder andere KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV en M.J. Oomen Moerdijk.

Programma

Aqua Nederland brengt de waterbranche samen en verbindt een groot aantal losse netwerk- en kennisevents. Zo verzorgt Energie- en Grondstoffenfabriek een grootse inspiratiesessie, in het bijzonder interessant voor beleidsmakers en specialisten uit de watersector, met volop mogelijkheden om aansluitend te netwerken.

ENVAQUA verzorgt diverse TechTalks, Platform DIO geeft met een aantal bedrijven inspirerende live demonstraties van diverse software oplossingen. Ook zijn er weer drinkwaterbedrijven, zoals Waterbedrijf Groningen, van de partij om tijdens de Fitterijdemonstraties het vakmanschap ‘fitten’ te tonen aan het publiek.

Alle waterpijlers komen aan bod

Om iedere professional uit de watersector op inhoudelijk niveau te bedienen worden op Next Level enkele doelgroepgerichte theaters ingericht. Het Watertheater krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag.

Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer. Met praktische sessies van partijen als TAUW, Sweco, IKT, Hoppenbrouwers Techniek, Eliquo, Evides Industriewater en H2O Biofouling Solutions B.V. is er voor ieder doelgroep voldoende kennis bij te wonen.

Proceswater Dinsdag

Op 15 maart presenteren bedrijven hun kennis, inzichten en best practices speciaal gericht op de industrie. Zo vertelt H2O Biofouling Solutions B.V. over het onderwerp ‘Biomonitoring als tool om inzicht te krijgen in effectiviteit biofouling bestrijding’, behandelt RWB Water ‘Chemievrije en Duurzame Koelwaterbehandeling’ en Evides Industriewater neemt de luisteraar mee langs ‘de weg van het water’.

Innovatiestraat

Tijdens Aqua Nederland worden er diverse innovaties uitgelicht in de Innovatiestraat op Next Level in samenwerking met Water Alliance. Onder andere Vislift BV, Nijhuis Industries, Waterstromen B.V., Munisense BV en Stadlandwater BV tonen hun nieuwste producten. Tevens vindt er een Innovatieborrel, gehost door Water Alliance, plaats op beurswoensdag om 17:00 uur op de Aqua Lounge.

Samen werken aan watertalent

Ook de watersector kampt met een tekort aan technische geschoold personeel. Vandaar dat hier tijdens de beurs aandacht aan wordt besteed. Samen met KNW, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk, wordt een MBO studentenprogramma georganiseerd. De studenten krijgen een centraal kennisprogramma en gaan in groepjes met opdrachten de beursvloer op.

Bezoek Aqua Nederland

Bezoek Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem op 15, 16 en 17 maart. Vertegenwoordigers van de industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten, provincies en GWW sector komen de 350 exposanten bezoeken op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie, hemelwaterafvoer en -opvang, riooltechniek en rioolonderhoud. Bestel gratis tickets met code 2634.

Let op! Op www.aquanederland.nl/covid-19 lees je hoe Aqua Nederland een beursbezoek zo veilig mogelijk maakt.

Dit artikel is gesponsord door Aqua Nederland.

15-16/05-2024 | Food Tech Event

15-16/05-2024 | Food Tech Event

Food Tech Event benadrukt de cruciale rol van techniek in de toekomst van de voedingsindustrie.

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

Mikrocentrum organiseert 15 en 16 mei 2024 de vakbeurs Food Technology onder een nieuwe naam: Food Tech Event. Met deze nieuwe naam legt Mikrocentrum...

Welke rol speelt technologie in de voedingstransitie?

Welke rol speelt technologie in de voedingstransitie?

De overgang naar meer plantaardige voeding vereist niet alleen een breed scala aan plantaardige grondstoffen en ingrediënten. Ook technologische...

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en...

Remko Vogelenzang, directeur Bobeldijk Food Group.

Plantaardige productie vereist specifieke afstemming machinerie

Begin 2020 is Bobeldijk Food Group in Deventer volledig overgegaan op de productie van vegan producten. Het van origine vleesbedrijf werd omgebouwd...

De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.

Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze...

Vier verpakkingsmachines zijn uitgerust om ultrasoon te sealen. Met Jorie Aerts van GEA (l) en Jerry Kuis van Vezet.

Vezet floreert met verpakkingsmachines en warmtepomp van GEA

Bij Koninklijke Vezet staan 30 verticale verpakkingsmachines van GEA Food Solutions Weert. Bij vier van deze machines in de fabriek in Warmenhuizen...