Food Safety Event: update contaminanten, verkleinen risico's - grotere pakkans

Food Safety Event: update contaminanten, verkleinen risico's - grotere pakkans

Groter assortiment, meer innovatieve producten, meer export, meer import, meer regelgeving en meer partijen in de keten. Allemaal veranderingen die kunnen zorgen voor meer voedselveiligheidsrisico's en fraude. Wat kun je zelf doen om de risico's te verkleinen? Topexperts en levensmiddelenadvocaten geven inzicht op 18 november tijdens de Food Safety Update.

Veranderingen in de markt en in de regelgeving zorgen ervoor dat bedrijven minder overzicht hebben op de risico’s in hun bedrijf. Niet alleen voedselveiligheidsrisico’s, maar ook risico’s op fraude. Terwijl meer controles en steeds meer geavanceerde toezichts- en opsporingstechnieken van de NVWA en Skal zorgen voor meer kennis over deze risico’s en een grotere ‘pakkans’.

Wist je dat je als QA-manager ook persoonlijk aangesproken kan worden bij voedselfraude?”

Onbedoeld betrokken bij voedselfraude

Maar wat is voedselfraude eigenlijk en welke risico's loop je als bedrijf als je – onbedoeld – betrokken raakt? En wist je dat ook een QA-manager persoonlijk aangesproken kan worden? Op deze en andere onderwerpen gaan levensmiddelenrechtadvocaten mr. Marijn van Tuijl (Ploum) en mr. Silvia Gawronski (Van Traa Advocaten) uitgebreid in tijdens een sessie op het Food Safety Event op 18 november.

Waarom mag je het Food Safety Event nog meer niet missen?

Het Food Safety Event is hét live event voor food professionals van dit jaar.

Een diepgaande en leerzame dag met:

  • In de ochtend een plenair programma over de Farm to Fork strategie met Claire Bury (Deputy Director General, Europese Commissie) en Cees-Jan Adema (directeur FNLI);
  • In de middag inhoudelijke break-outsessies over de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van voedselveilig produceren en levensmiddelenwetgeving. Zoals een update over ethyleenoxide en contaminanten en een sessie over hoe hoe digitalisering en blockchain in dienst kunnen staan van voedselveiligheid.

Note: VMT houdt zich strikt aan de gestelde corona richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, waaronder de QR-check.

Annemiek Jorritsma (1974) is freelance redacteur voor VMT. Zij richt zich op de programmacoördinatie van het jaarlijkse Food Safety Event en is sinds februari 2024 als hoofdredacteur ad interim verantwoordelijk voor de tweewekelijkse Thema Update Voedselveiligheid.
Zij voert haar werk als zelfstandige uit onder de naam Grip op Content.

Beeld: Shutterstock

Kan een suikertaks werken? Onderzoek laat zien van wel

Een belasting op snoep en andere producten met (veel) suiker, is 'zeer effectief' en kan de schatkist flink wat opleveren. Daarbij is de invulling...

Beeld: Schouten Europe

R&D'ers over impact Nutri-Score: 'Je wordt haast gedwongen om aan...

Per 1 januari dit jaar is het - na jarenlange discussie - Nederlandse voedselproducenten toegestaan om de Nutri-Score op de verpakking te vermelden....

Beeld: Shutterstock

NIS2 geldt ook voor voedingsproducenten: 'Onderschat deze...

De nieuwe Europese cybersecuritywetgeving NIS2 gaat tweede helft dit jaar in. Voedselproducenten vallen nu ook onder deze richtlijn en dit heeft...

Beeld: Shutterstock

Nieuwe Europese ontbossingswetgeving: 10 belangrijke vragen en...

Vanaf eind dit jaar geldt de Europese ontbossingswet (EUDR) voor grote bedrijven. Half 2025 geldt deze ook voor MKB-bedrijven. Maar wat houdt de...

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Werken met reststromen: zo zit het met de wetgeving

Steeds meer producenten stappen in het verwerken van reststromen. Zowel eigen reststromen als die van andere bedrijven dienen steeds vaker als...

Beeld: Shutterstock

Consumentenbond over Nutri-Score: 'Producenten moeten het logo niet...

De Nutri-Score is inmiddels in Nederland het goedgekeurde voedselkeuzelogo. Vanuit de voedingsindustrie klinken zowel positieve als negatieve...

Food Law Event 2024: van NVWA-inspectie en claims tot plantaardige benamingen en harmonisatie

Food Law Event 2024: van NVWA-inspectie en claims tot plantaardige...

Waar vormt Europese wetgeving een rem voor transitie en innovatie en waar liggen de kansen? Wat zijn de speerpunten van het VWS op gebied van...

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste stand van zaken

Europese harmonisatie probiotica-claim mogelijk? Dit is de laatste...

De International Probiotics Association Europe (IPA Europe) roept op tot geharmoniseerd gebruik van de claim 'probiotica' in de Europese Unie. Over...