Webinar: Nutreco en Infor zien cruciale rol voor technologie bij verduurzaming voeding

Marcel Koks, strategist F&B bij Infor (links) en Erik Beckers, CIO bij Nutreco (rechts) in gesprek met Willem Paul de Mooij, hoofdredacteur van VMT (midden) over de rol van technologie bij de verduurzaming van de voedselketen.

Hoe voeden we de planeet in 2050 en hoe belangrijk zijn innovatie en technologie hierbij. De rol van digitalisering en technologie is cruciaal, zeggen Erik Beckers, CIO bij Nutreco en Marcel Koks, strategist F&B bij Infor. Tijdens deze video lichten ze toe waarom en komen ze met sprekende voorbeelden uit de food- en feedindustrie.

Door de klimaatverandering zijn oogsten minder voorspelbaar. Door de toenemende wereldbevolking hebben we steeds minder land om voedsel te verbouwen. En er zal een verschuiving plaatsvinden van aan de consument laten zien hoe duurzaam je bent naar een strijd tussen bedrijven om de schaarse middelen/grondstoffen. Welke rol speelt innovatie en technolgie bij het voeden van de planeet en hoe draagt het bij aan een transparantie, veilige en duurzame voedselketen?

Bekijk het webinar

Nutreco

Nutreco is wereldwijd de grootste producent van diervoeder en visvoer. Het bedrijf richt zich op geavanceerde technologische oplossingen voor de veeteelt, pluimveeteelt en viskweek. Het bedrijf investeert onder de noemen 'NuFrontiers' in optimalisatie van processen met projecten in voeding, gezondheid van dieren, digital farming, precision farming, aquacultuur farming en alternatieve proteïnen.

Het bedrijf investeert ook in een reeks startups die innoveren in deze alternatieve eiwitten, zoals kweekvlees en insectenkweek. Tijdens de video licht Erik Beckers een aantal interessante projecten toe.

Infor

Het bedrijf Infor, leverancier van digitale en cloudoplossingen zoals een geïntegreerd ERP-systeem, merkt dat het verduurzamen van de productie en de processen een steeds prangender vraag is vanuit de voedingsmiddelenindustrie. Marcel Koks van Infor: "Het allerbelangrijkste is dat de hele keten van de boer tot de consument met elkaar verbonden is, door het onderling uitwisselen van informatie. Denk hierbij aan informatie van de herkomst van ingrediënten voor de consument, maar andersom dat de boer ook kan zien waarvoor zijn gewassen worden gebruikt. Met die wetenschap kan veel verspilling voorkomen worden, bijvoorbeeld van groenten en fruit die voor industriële verwerking zijn en waarbij de vorm of eventuele beschadigingen geen rol spelen. Hoe informatie uit te wisselen in de keten is een technologische opgave, denk daarbij aan blockchain. Op de informatie kan vervolgens slimme technologie zoals Machine Learningtoegepast worden om de keten efficiënter te maken, zoals het verminderen van afval. Dit kan bijvoorbeeld door slimmere toewijzing van schaarse grondstoffen, dynamisch houdbaarheidsdata, et cetera."

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

 1. Cybersecurity in de foodsector: tijd voor actie
 2. Kunstmatige intelligentie ondersteunt productontwikkeling trendy frisdranken
 3. Nieuwe AH-app moet mensen helpen gezond te leven
 4. Digitale inspectie en metaaldetectie voor kleine bedrijven bereikbaar door inzet algoritmes
 5. Innocent haalt sapproductie in eigen huis
 6. Illegale stimulerende stoffen in voedingssupplementen opgespoord door kunstmatige intelligentie
 7. Datagedreven chocolade maken: Mars Veghel maakt werk van digitalisering
 8. Hilton Foods investeert in nieuwe verpakkingslijn voor gehakt Albert Heijn
 9. Nutricia moderniseert fabriek Zoetermeer: 'Digitalisering moet bijdragen aan productieproces'
 10. Robotisering bij Heemskerk:'We zijn een olietanker maar manoeuvreren als een speedboot'
 1. Lieve Herman over tien jaar Food Pilot: 'Bedrijven willen ondersteuning vanaf idee tot product'
 2. Hoe gaan Internet of Things, kunstmatige intelligentie en traceerbaarheid de voedings- en drankindustrie transformeren? 5 trends op een rij
 3. Slimme algoritmes maken het verpakken van vlees efficiënter
 4. Van Geloven investeert in nieuwe kaaslijn: 'Naar 50% vega in 2025' (video)
 5. Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de kwaliteit
 6. Weber Maschinenbau investeert in nieuwe geautomatiseerde fabriek
 7. Maselis zoekt medewerkers voor hoogtechnologisch machinepark
 8. Coca-Cola fabriek in Dongen haalt eerste AWS-certificaat voor duurzaam waterbeheer
 9. Enough bouwt grootste eiwitfabriek van de wereld in Nederland
 10. Empack laat volop foodinnovaties zien: van sneller verpakken tot monitoring en efficiënt onderhoud