Nederlandse boeren proeven voor het eerst kweekvleesburger Mosa Meat
Mosa Meat organiseerde voor het eerst een formele proeverij in Nederland. Ze lieten onder andere Nederlandse veehouders de Mosa Burger proeven.
Mosa Meat organiseerde voor het eerst een formele proeverij in Nederland. Ze lieten onder andere Nederlandse veehouders de Mosa Burger proeven.
Bedrijven werkten lange tijd aan de productie van kweekvlees om vlees te kunnen produceren zonder dat er meer dieren nodig zijn. Dit is nu echter...
Meer dan 300 professionals vanuit de voedingsindustrie kwamen op dinsdag 4 juni samen op het VMT Food Law Event in DeFabrique in Utrecht. Bekijk de...
Wat zijn de speerpunten van het VWS op gebied van voeding? Hoe kijkt de Stichting Reclame Code naar zelfregulering? Hoe zit het met 'alternatief...
Kweekvlees en levensmiddelen geproduceerd met behulp van precisiefermentatie kunnen een rol spelen bij duurzame voedselproductie. Voordat deze...
Het Nederlandse bedrijf Meatable laat woensdag voor het eerst in de Europese Unie mensen een worst van in het laboratorium gekweekt vlees proeven. De...
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer...
"Ze verspreiden misinformatie," zegt Ivo Rzegotta van de Good Food Institute (GFI) aan VMT.nl. Hij doelt op het pleidooi van Frankrijk, Italië en...
Eind 2023 vond in Barcelona de conferentie Regulating the Future of Foods plaats. Hier kwamen meer dan honderd professionals op het gebied van...
De drie landen zien 'kunstmatige - op basis van in het lab gegroeide cellen - voedselproductie' als een gevaar voor de productie op boerderijen die...