'Als technisch manager ontwerp en realiseer je de mechanische machines zelf'

'Als technisch manager ontwerp en realiseer je de mechanische machines zelf'

Al veertig jaar lang is Hekos producent van Oosterse vriesverse snacks, fingerfood en spekkoek voor de professionele keuken. Geïnspireerd door recepten uit verschillende Aziatische landen creëerde het bedrijf, onder BRC certificaat (level 8.AA), een omvangrijk assortiment convenience fingerfood. De producten worden gefabriceerd op eigen productielocatie in Broek op Langedijk. Een team van monteurs ziet erop toe dat de technische inrichting up-to-date blijft.

De naam Hekos is ontstaan uit Henk Kocken Snacks. In 1979 begon Henk Kocken, samen met zijn vrouw, met het maken van spekkoeken. Dat deed het echtpaar vanuit een garagebox; een grote tegenstelling met het bedrijf vandaag de dag. In de afgelopen 40 jaar is er een trouwe klantenkring opgebouwd, en zijn er ook veel nieuwe klanten, producten, uitbreidingen en verbeteringen toegevoegd. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een modern productiebedrijf met een groot aantal productie- en inpaklijnen en een high-end koelinstallatie, dat voldoet aan de kwaliteitseisen van HACCP.

Basisassortiment aanvullen

Om afnemers te blijven adviseren, zit Hekos bovenop de ontwikkelingen in de foodindustrie. Wereldwijde trends worden op de voet gevolgd om het basisassortiment met vernieuwende producten aan te vullen. Daarbij kunnen veel producten op verschillende manieren gebruikt worden, niet alleen als borrelgarnituur, maar bijvoorbeeld ook als deel van een uitgebreid gerecht of een sharing dish. Al jarenlang worden deze producten uitgeleverd. En de productie vindt gewoon plaats in Nederland.

Ontwikkeling en uitbreiding productieomgeving

Het technische machinepark is te vinden in Broek op Langedijk. Het bijzondere daaraan: veel van de mechanische machines en besturingen ontwerpt en realiseert Hekos zelf. Daar zorgt het team van monteurs voor, onder leiding van de technisch manager. De technisch manager heeft een belangrijke stem in de uitbreiding en verdere ontwikkeling van deze productieomgeving.

Monteur Jan legt uit waarom hij graag bij Hekos werkt: “Dat is simpel: bij de technisch manager kan ik terecht voor het oplossen van technische vraagstukken. Hier wordt echt naar medewerkers geluisterd. Een technisch goed onderbouwd idee krijgt bijna altijd groen licht.”

Bij de technisch manager lost technische vraagstukken op.”

Het team van monteurs zorgt ervoor dat alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden worden verricht. De technisch manager pakt daarnaast ook grotere projecten op, zoals de technische inrichting van het nieuwe pand, de ontwikkeling van nieuwe machines en het verder professionaliseren van de fabriek. Ook de keuringen en certificeringen op het gebied van (NEN)-normen vallen onder de werkzaamheden van de technisch manager.

Dankzij solide groei de afgelopen jaren en een goed vooruitzicht zoekt Hekos een nieuwe technisch manager. Meer weten? Bekijk hier de vacature.

Dit artikel is gesponsord door Hekos Oriental Food