Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...
Als nieuwe startup in de voedingsindustrie komt er veel op je af. Hoe ga je als startup om met voedselveiligheid en houdbaarheid? Welke wetgeving is...
Na corona, de oorlog in Oekraïne, inflatie, de klimaatcrisis en stijgende grondstofprijzen zoeken consumenten twee dingen in food: genieten om te...
2022 was een roerig jaar voor de voedingsindustrie. Van het einde van de coronapandemie naar de oorlog in Oekraïne, grondstoffenonzekerheid,...
In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.
Foodbeurs SIAL in Parijs (15-19 oktober) trok 265.000 bezoekers uit alle landen van de wereld. Er waren 7.000 exposanten uit 127 landen...
Een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen van de wereld is het: de SIAL in Parijs. Ook is er bijna een hele hal gewijd aan bakery-producten. VMT...
Als er wijzigingen zijn in het assortiment van de verschillende supermarkten, dan gebeurt dat vaak relatief stilzwijgend. Zeker als het om private...
In aanloop van een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld heeft de Franse SIAL weer een aantal wereldwijde foodtrends op een rij gezet....
Plantaardige eiwitten en vleesvervangers zijn niet meer zijn weg te denken. Sterker nog, veel traditionele vleesbedrijven zijn een plantaardige tak...