TGT en THT: hier ligt de sleutel voor minder afval én gedragsverandering 

TGT en THT: hier ligt de sleutel voor minder afval én gedragsverandering 
Foto Marco De Swart

Consumenten blijven worstelen met THT- en TGT-vermeldingen. Hebben initiatieven als het 'kijk, ruik, proef-logo' effect? Wordt er minder voedsel verspild? Welke rol hebben technologische innovaties en AI in het verduidelijken van houdbaarheidsdata? En welke wetgeving komt er nog aan op dit gebied? Tijdens het Food Law Event op 10 juni vertellen Ellis van Diermen (Précon), Pauline Rosenberg (Précon) en Wieke van der Vossen (Voedingscentrum), meer over het actuele onderwerp.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.     

Food Law Event 2025

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.  

Houdbaarheidsdata (TGT en THT)

Doe mee met deze kennisquiz en ontdek hoeveel jij al weet over dit onderwerp. Consumenten blijven worstelen met houdbaarheidsdata (TGT en THT), ondanks initiatieven zoals het “kijk, ruik, proef” label. Tijdens deze interactieve sessie duiken we in actuele vraagstukken rondom houdbaarheidsdata, consumentenvoorlichting en wet- en regelgeving. Wat kan er al wél binnen de kaders van de wet? En welke technologische innovaties en AI-oplossingen helpen om verspilling verder terug te dringen? In deze sessie bespreken de sprekers alle kansen en knelpunten in de praktijk. Van innovatieve verpakkingen tot apps die helpen om consumentengedrag te voorspellen. We nemen een kijkje in de toekomst. Précon begint met het wettelijke kader en duidelijke praktijkvoorbeelden. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum, vertelt vervolgens meer over de voedselveiligheidsaspecten en de consumentenkant. 

Sprekers

Deze sessie wordt ingevuld door drie sprekers. Allereerst Ellis van Diermen, consultant en marketeer bij Précon Consulting Group. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Ellis van Diermen

De tweede spreker in deze sessie is Pauline Rosenberg - Consultant duurzaamheid bij Précon Consulting Group. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Pauline Rosenberg

De laatste spreker in deze sessie is Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en projectleider levensmiddelendatabank bij het Voedingscentrum. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Wieke van der Vossen.  

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.  

Bekijk het volledige programma 

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.