Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Food Law Event 2025
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.
Traceerbaarheid in de supply chain: due diligence wetgeving en de rol van AI
Door toenemende due diligence wetgeving wordt traceerbaarheid in de gehele keten steeds belangrijker. Data, data, data is daarvoor nodig. Maar hoe verzamel je die benodigde data? Waar begin je? En hoe kunnen digitale tools en/of Artificial Intelligence helpen bij het voldoen aan duurzaamheidswetten zoals de CSRD, CSDDD en de EUDR? Waar moet je op letten en wat zijn de valkuilen bij AI? En wat zijn de meest actuele wettelijke wijzigingen op gebied van deze due diligence wetten? Annie Alting, duurzaamheidsconsultant en kwaliteitsexpert bij Factor Delta, geeft een overzicht van te nemen stappen om aan deze due diligence wetten te voldoen. Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Vervolgens vertellen John Bouwman, QESH-manager bij Go-Tan, en Aileen Jones, manager duurzaamheid bij HANOS, meer over hoe zij dit in de praktijk aanpakken. Welke stappen hebben zij al gezet in voorbereiding op de duurzaamheidswetten?
Sprekers traceerbaarheid
Deze sessie wordt ingevuld door drie sprekers. Allereerst Annie Alting, duurzaamheidsconsultant en kwaliteit expert bij Factor Delta. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Annie Alting.
De tweede spreker in deze sessie is John Bouwman, QESH-manager bij Go-Tan. Bekijk hier het LinkedIn profiel van John Bouwman.
De derde en laatste spreker in deze sessie is Aileen Jones, manager duurzaamheid bij de HANOS. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Aileen Jones.
Aanmelden
Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.
Bekijk het volledige programma
