Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.
Food Law Event 2025
Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.
Exporteren naar landen buiten de EU
Hoe blijf je als bedrijf up-to-date over de complexe en steeds veranderende wetgeving rond de import en export van levensmiddelen naar landen buiten de EU? Tijdens deze kennissessie krijg je een helder overzicht van het juridische kader. Welke praktische uitdagingen komen kijken bij het zakendoen buiten Europa? Ontdek waar je de juiste wetgeving kunt vinden voor export naar niet-EU-landen, en leer wat de grootste verschillen zijn tussen Europese en internationale regelgeving. En mag je producten naar landen buiten de EU exporteren die niet aan de Europese wetgeving voldoen? Hoe zorg je ervoor dat jouw etiket voldoet aan de vereisten in elk land, en hoe ga je om met onverwachte wetswijzigingen door crisissen of andere omstandigheden?
Marijn van Tuijl, advocaat bij Ploum, schetst de wettelijke eisen op dit gebied. Davie Bakker, QA manager bij Urker Zalmhuys Group, en Alexandra Kolesnikova, Regulatory Affairs Manager bij Cloetta, delen ervaringen en aanpak om binnen dit complexe landschap succesvol te blijven opereren.
NB Het deel van Alexandra Kolesnikova zal in het Engels gepresenteerd worden.
Sprekers
Deze sessie wordt ingevuld door drie sprekers. Allereerst Marijn van Tuijl, advocaat/partner bij Ploum advocaten. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marijn van Tuijl.
De tweede spreker in deze sessie is Davie Bakker, QA manager bij Urker Zalmhuys Group. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Davie Bakker.
De derde en laatste spreker in deze sessie is Alexandra Kolesnikova, Regulatory Affairs Manager bij Cloetta. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Alexandra Kolesnikova.
Aanmelden
Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.
Bekijk het volledige programma
