Exporteren buiten de EU: zo gaan deze 2 producenten hiermee om 

Exporteren buiten de EU: zo gaan deze 2 producenten hiermee om 
Beeld: Shutterstock

Welke praktische uitdagingen komen kijken bij het zakendoen buiten Europa? Waar vind je de juiste wetgeving voor export naar niet-EU-landen? Wat zijn de grootste verschillen tussen Europese en internationale wetgeving? Tijdens het Food Law Event op 10 juni vertellen Marijn van Tuijl (Ploum), Davie Bakker (Urker Zalmhuys Group) en Alexandra Kolesnikova (Cloetta) meer over het complexe onderwerp.

Ook dit jaar organiseert VMT het jaarlijkse Food Law Event. Het Food Law Event is dé jaarlijkse bijeenkomst op het gebied van levensmiddelenwetgeving in de voedingsindustrie. Van nieuwe wetgeving tot de jurisprudentie over bestaande regelgeving. Een live event waar je veel kennis op doet in één dag. Relevant en direct toepasbaar.     

Food Law Event 2025

Dit jaar vindt het Food Law Event plaats op dinsdag 10 juni in De Fabrique in Utrecht. Tijdens het live event bespreken vele sprekers verschillende onderwerpen zoals de verwachte Europese beleidsontwikkelingen, acrylamidewetgeving, wetgeving voor biologische voedingsmiddelen, green claims en greenwashing, hoe om te gaan met wetgeving bij innovaties, traceerbaarheid in de supply chain, wetgeving bij exporteren buiten de Europese Unie, voedselcontactmaterialen, houdbaarheidsdata, allergenenwetgeving met bijbehorende risicobeoordelingen en de wereld van het lobbyen.  

Exporteren naar landen buiten de EU

Hoe blijf je als bedrijf up-to-date over de complexe en steeds veranderende wetgeving rond de import en export van levensmiddelen naar landen buiten de EU? Tijdens deze kennissessie krijg je een helder overzicht van het juridische kader. Welke praktische uitdagingen komen kijken bij het zakendoen buiten Europa? Ontdek waar je de juiste wetgeving kunt vinden voor export naar niet-EU-landen, en leer wat de grootste verschillen zijn tussen Europese en internationale regelgeving. En mag je producten naar landen buiten de EU exporteren die niet aan de Europese wetgeving voldoen? Hoe zorg je ervoor dat jouw etiket voldoet aan de vereisten in elk land, en hoe ga je om met onverwachte wetswijzigingen door crisissen of andere omstandigheden?  

Marijn van Tuijl, advocaat bij Ploum, schetst de wettelijke eisen op dit gebied. Davie Bakker, QA manager bij Urker Zalmhuys Group, en Alexandra Kolesnikova, Regulatory Affairs Manager bij Cloetta, delen ervaringen en aanpak om binnen dit complexe landschap succesvol te blijven opereren.  

NB Het deel van Alexandra Kolesnikova zal in het Engels gepresenteerd worden.

Sprekers

Deze sessie wordt ingevuld door drie sprekers. Allereerst Marijn van Tuijl, advocaat/partner bij Ploum advocaten. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Marijn van Tuijl

De tweede spreker in deze sessie is Davie Bakker, QA manager bij Urker Zalmhuys Group. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Davie Bakker.  

De derde en laatste spreker in deze sessie is Alexandra Kolesnikova, Regulatory Affairs Manager bij Cloetta. Bekijk hier het LinkedIn profiel van Alexandra Kolesnikova.  

Aanmelden

Wil je bij het Food Law Event aanwezig zijn en de genoemde presentaties bijwonen? Bekijk dan nu het programma en meld je aan.  

Bekijk het volledige programma

Meld je aan

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.