Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden

Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden

Multivac en Verbufa zijn een strategisch partnerschap aangegaan om als één aanbieder een geïntegreerde productielijn aan te kunnen bieden.

Het single-source principe moet het voor de klant eenvoudiger maken. Eén aanbieder betekent een aanspreekpunt. Hierdoor kan er volgens de machinebouwers efficiënter worden gepland en geïnstalleerd. Levensmiddelenproducenten kunnen zich hierdoor concentreren op hun kernactiviteiten.

Lijnoplossingen voedingsindustrie

Slicen, portioneren, verpakken en etiketteren van voedsel: automatiseringslijnen bestaan vaak uit losse machines van verschillende fabrikanten. “Door concurrentiedruk en een toenemende diversiteit aan productaanbod, zoeken veel voedselproducenten naar lijnoplossingen die snel gepland, geïnstalleerd en kosteneffectief bediend kunnen worden. Om aan deze vraag te voldoen, hebben we ons netwerk van prominente partners uitgebreid en zijn we een strategisch partnerschap aangegaan met Handtmann fabrikant van systemen voor vullen, portioneren, vormen en doseren.” legt Christian Traumann, Group President bij Multivac, uit.

Multivac en Verbufa

Zowel Multivac Nederland als Verbufa kunnen nu geïntegreerde lijnoplossingen bieden voor de productie en verpakking van worst, gehakt, gevormde producten zoals hamburgers en gedoseerde producten voor een groot aantal industrieën. De vul- en portioneertechnologie van Handtmann wordt aangevuld met de trayseal- of dieptrekmachines en lijnexpertise van Multivac, zoals Multivac Line Control.

Yves De Groote

Yves De Groote

Redacteur VMT Food België

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven verwachten een winstgroei tot 30% wanneer zij processen en taken hebben geautomatiseerd, ten opzichte van bedrijven die veelal handmatig werken.

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en kwaliteitsbewaking. Ontdek hoe geavanceerde Near-Infrared (NIR) technologie, gekoppeld aan gespecialiseerde kennis, en de juiste ijklijnen een revolutie teweegbrengt in de manier waarop producenten van alternatieve eiwitten hun productveiligheid en compliance waarborgen.

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze innovatie 500 ton plastic per jaar te gaan besparen.

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods: 'Investeer in het technologische fundament van je bedrijf'

LaBan Foods in Bodegraven opent op 10 mei de deuren voor een exclusief event. De producent van boterspecialiteiten vertelt hoe het de impact van stijgende kosten en andere marktuitdagingen compenseert met technologie en automatisering. Dit geeft volledig inzicht, helpt de productiekosten te verlagen en verhoogt winstgevendheid.

Food Future Event: zo maken foodbedrijven keuzes in duurzame verpakkingen en ingrediënten

Food Future Event: zo maken foodbedrijven keuzes in duurzame...

Ieder foodbedrijf wil een zo duurzaam mogelijk product in een zo duurzaam mogelijke verpakking, toch? Maar wat is duurzaam en wat accepteert de...

Marcel Kerschbaumer van EKV geeft op de Anuga FoodTec 2024 de ins en outs van hyperspectral imaging en de voedselveiligheidsvoordelen in de industrie.

Graatjes, schilletjes, botjes, hout, bederf en schimmel detecteren...

Fabrikanten gebruiken regelmatig in line detectiesystemen zoals metaaldetectie en RGB-detectie om verontreinigingen en afwijkingen in hun producten...

Pindakaasfabriek Intersnack in Doetinchem (Beeld: Intersnack)

Exclusief kijkje in pindakaasfabriek Intersnack moet nieuwe...

Intersnack organiseert een opvallende actie om nieuwe productiemedewerkers te lokken. Het bedrijf nodigt op 19 september mensen uit om te komen...

Foto Pixabay

Grootschalige recall van kipnuggets vanwege metaal

De Amerikaanse producent Perdue roept meer dan 83 ton kipnuggets terug vanwege metaal in de producten.

Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.

Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer...

Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is...

Dr. Ing. Patrick Wittek, Proces Engineer bij Coperion: "Zo'n 20 à 30 jaar geleden kwam het grootste deel van het getexturiseerde eiwit bijna volledig van geïmporteerde soja, die van ver over de wereld naar Europa werd verscheept. Nu zien we een beweging naar steeds meer lokale productie. "

Extrusie in ontwikkeling: betere plantaardige producten met minder...

Wie zich bezig houdt met het texturiseren van plantaardige eiwitten of bezig is met het gebruik van getexturiseerde eiwitten in productontwikkeling,...

Zomerserie voedselveiligheid: producenten geven tips voor detecteren metaaldeeltjes

Zomerserie voedselveiligheid: producenten geven tips voor detecteren...

Wat zijn de opvallendste verhalen en voedselveiligheidsissues van de eerste helft van 2024? In deze zomerserie blikt de redactie terug op een...

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Duizenden natuur- en foliekazen voor de wereldmarkt rollen dagelijks van de band bij DOC Kaas in Hoogeveen. Aan kwaliteit worden geen concessies...