Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden

Multivac en Verbufa gaan samen lijnen voor voedingsproductie aanbieden

Multivac en Verbufa zijn een strategisch partnerschap aangegaan om als één aanbieder een geïntegreerde productielijn aan te kunnen bieden.

Het single-source principe moet het voor de klant eenvoudiger maken. Eén aanbieder betekent een aanspreekpunt. Hierdoor kan er volgens de machinebouwers efficiënter worden gepland en geïnstalleerd. Levensmiddelenproducenten kunnen zich hierdoor concentreren op hun kernactiviteiten.

Lijnoplossingen voedingsindustrie

Slicen, portioneren, verpakken en etiketteren van voedsel: automatiseringslijnen bestaan vaak uit losse machines van verschillende fabrikanten. “Door concurrentiedruk en een toenemende diversiteit aan productaanbod, zoeken veel voedselproducenten naar lijnoplossingen die snel gepland, geïnstalleerd en kosteneffectief bediend kunnen worden. Om aan deze vraag te voldoen, hebben we ons netwerk van prominente partners uitgebreid en zijn we een strategisch partnerschap aangegaan met Handtmann fabrikant van systemen voor vullen, portioneren, vormen en doseren.” legt Christian Traumann, Group President bij Multivac, uit.

Multivac en Verbufa

Zowel Multivac Nederland als Verbufa kunnen nu geïntegreerde lijnoplossingen bieden voor de productie en verpakking van worst, gehakt, gevormde producten zoals hamburgers en gedoseerde producten voor een groot aantal industrieën. De vul- en portioneertechnologie van Handtmann wordt aangevuld met de trayseal- of dieptrekmachines en lijnexpertise van Multivac, zoals Multivac Line Control.

Yves De Groote

Yves De Groote

Redacteur VMT Food België